Rețeta delicioasă pe care o va adora toată familia. Cât de simplu se prepară tiramisu cu fistic sărat

Ultima actualizare:

Puține rețete de desert sunt mai delicioase decât tiramisu, iar dacă vrem să ne punem talentele culinare la încercare, putem să încercăm să pregătim acest preparat delicios în propria bucătărie!

Cât de simplu se prepară tiramisu cu fistic sărat
Cât de simplu se prepară tiramisu cu fistic sărat

Tiramisu este unul dintre cele mai delicioase preparate dulci din întreaga lume, iar Cristian Borod de la bucatarmaniac ne oferă o rețetă delicioasă, pe care o putem încerca în propria noastră bucătărie! Tiramisu cu fistic sărat este o variantă incredibil de delicioasă a acestei rețete, iar potrivit paginii de instagram, putem folosi orice fel de cremă de fistic!

Ce ingrediente ne trebuie

„Se poate folosi orice cremă de fistic aveți, dar ajustați zahărul, dacă folosiți una mai dulce. Desigur cu cât mai mare procentul de fistic, cu atât mai bine”, scrie în postarea de pe Instagram. „Secretul acestei rețete de tiramisu e fisticul mărunțit pe care l-am presărat deasupra și care a fost unul sărat. Are același efect extraordinar ca și în cazul caramelului sărat!”, mai menționează postarea.

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, tot ce ne trebuie sunt  4 gălbenușuri de ou, 200 ml de cafea espresso neîndulcită, 20 - 24 pișcoturi, 500 g de mascarpone, 70 grame de zahăr (praf sau tos), 3 - 4 linguri cremă de fistic, o linguriță de cacao, iar, nu în ultimul rând, 50 de grame de fistic prăjit și sărat.

Cum pregătim tiramisu cu fistic sărat

„Pregătim 200 de ml de cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare.”, scrie bucatarmaniac. Apoi, ni se spune să mixăm gălbenușurile de ou cu zahărul și crema de fistic, la viteză medie. Dacă crema este cumva prea vâscoasă, poate fi nevoie să adăuăm o linguriță, sau două, de lapte, ori apă. De asemenea, mai putem încălzi ușor crema, pe o baie de aburi.

Pasul următor este să adăugăm întreaga cantitate de mascarpone în cremă, apoi să mixăm la viteză medie. „Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă absorb prea multă cafea, apoi le așezăm într-un strat într-un vas.”, scrie în postare, pentru pasul următor.

„Așezăm deasupra jumătate din crema de mascarpone, apoi un nou strat de pișcoturi înmuiate în cafea”, continuă rețeta. „Adăugăm din loc în loc cremă de fistic (opțional) apoi restul de cremă cu mascarpone, iar la final pudrăm cu cacao. Deasupra presărăm fistic prăjit, sărat, mărunțit.” La final, lăsăm preparatul la firgider vreme de 2 ore, apoi servim rece!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
zodii horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net