Planta simplă care curăță plămânii, te scapă de stres și îți oferă o respirație plăcută. Cum trebuie s-o consumi

De cele mai multe ori, atunci când vorbim despre cimbru, gândurile noastre se îndreaptă imediat către rețete precum friptura, ori carnea la grătar. Însă, un lucru pe care nu mulți îl știu este că cimbrul este o plantă de leac extrem de utilă, care ne poate fi de ajutor în nenumărate situații!

Cimbrul este mult mai util decât am crede
Cimbrul este mult mai util decât am crede

Mai mult ca sigur că foarte puțini dintre noi ne vom gândi la cimbru ca la o plantă de leac. Acest ingredient este extrem de comun în bucătăria românească, iar indiferent că pregătim supe, sarmale, ori o pârjoală la grătar, cimbrul va fi utilizat, mai mult sau mai puțin, de cei mai mulți dintre noi. Cu toate acestea, din această plantă putem face și ceai, iar această băutură are nenumărate proprietăți benefice pentru sănătate.

De exemplu, cimbrul este foarte util pentru reducerea inflamației. Această plantă conține un ulei esențial numit thymol, cât și carvacrol, care au un efect benefic împotriva inflamației din corp. De asemenea, un alt efect nebănuit al cimbrului este faptul că el este foarte util și pentru sănătatea sistemului respirator. Deși acest lucru ne poate surprinde, cimbrul este util împotriva tusei, cât și pentru decongestionarea căilor respiratorii. În plus, cimbrul este util și pentru reducerea iritației faringelui și ne poate oferi și o respirație plăcută.

Efectele nebănuite ale cimbrului

De asemenea, cimbrul este util și pentru calmarea sistemului nervos. O cană din acest ceai ne poate ajuta să adormim mai ușor și să scăpăm de stresul acumulat de-a lungul zilei. Pentru a prepara acest ceai incredibil putem folosi atât frunze proaspete, cât și uscate, ori pulbere. În cazul celor proaspete, tot ce trebuie să facem este să adăugăm câteva crenguțe într-o cană cu apă clocotită. Dacă folosim pulbere, o linguriță la o cană cu apă clototită va fi de ajuns.

Ceaiul se lasă la infuzat vreme de 8 minute, iar în cazul frunzelor uscate, el trebuie lăsat doar 5 minute, după care vom strecura ceaiul. Ceaiul de cimbru poate avea efecte benefice pentru organism, însă persoanele care iau medicamente anticoagulante ar trebui să ceară sfatul medicului înainte de a consuma ceai de cimbru, ori să îl evite complet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net