Ingredientul secret pe care trebuie să îl punem în carnea pentru sarmale! Le va da un gust mai bun ca niciodată
Deja începem să ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar de pe masa de sărbători nu pot să lipsească niciodată sarmalele tradiționale! Pentru un gust delicios, la fel precum cel din copilăria noastră, este important să nu uităm să folosim acest ingredient secret care trebuie pus în carne!
Timpul trece repede, iar în scurt timp va trebui să începem să ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă! Desigur, pe lângă împodobirea bradului și găsitul unor cadouri potrivite, nu putem uita nici de preparatele tradiționale pe care le vom pregăt, în această perioadă.
Iar, fără doar și poate, vedeta bucătăriei românești iarna sunt sarmalele! Iar pentru a pregăti această mâncare delicioasă nu ne trebuie decât carne, sare, puțin orez, ceapă, morcov, ardei, ulei, iar, dacă ne dorim un gust mai intens, câteva bucăți de slănină. Desigur, mai avem nevoie și de varză murată, bulion, cât și de ingredientele pe care mulți români le uită, pătrunjel, cimbru și puțin mărar.
Cum pregătim o mâncare perfectă
Primul pas pentru a pregăti sarmalele este să fierbem apă, iar după ce dă în clocot, să stingem focul și să punem orezul în ea. Apoi, vom mărunți atent legumele, vom strecura orezul, iar apoi vom punea peste el carnea, alături de legume. Totul trebuie amestecat bine, iar, din acest punct, lucrurile devin simple.
Tot ce trebuie să facem este să luăm câte o frunză de varză murată și să punem în ea compoziția. Este important să avem grijă să nu punem prea mult, altfel sarmalele nu se vor forma ușor, iar carnea va ieși prin frunza de varză.
Ingredientul secret pentru sarmale delicioase
Pentru ca sarmalele noastre să aibă un gust delicios, la fel precum cel pe care poate că ni-l amintim din copilărie, este important ca în compoziția cărnii să punem puțin pătrunjel, cimbru, cât și mărar. După ce am rulat sarmalele, vom pune varză murată mărunțită pe fundul unei oale, alături de ciolan afumat, cât și puțină țelină.
După ce am pregătit sarmalele în oală, turnăm apă, însă nu îndeajuns de multă încât să ajungă la „gura” oalei. Sarmalele trebuie să fiarbă la foc mic, iar, în mod obișnuit, este de ajuns să le lăsăm cam o oră și jumătate, însă este posibil să fie nevoie chiar și de mai mult timp.