Ingredientul secret pentru cei mai gustoși dovlecei pane. Ce trebuie să adaugi în aluat

6 iulie 2024 9:41   Rețete

Dovleceii pane reprezintă una dintre cele mai apreciate preparate culinare din bucătăria românescă. Dovleceii sunt, de asemenea, legumele vedetă ale sezonului de vară. Sunt ușor de preparat și nu trebuie să stai prea mult în bucătărie. Însă, știai că există un ingredient secret ce face minuni în aluat? Care este acela?

Cu toate că sunt ușor de preparat și nu necesită mult timp și bani, ca dovleceii pane să iasă gustoși și crocanți, gospodinele folosesc un ingredient secret.  Dacă vrei să faci cei mai buni dovlecei pane, secretul este să adaugi parmezan în ou. Și pentru a face un preparat delicios, trebuie să treci dovleceii prin ou cu parmezan, iar mai apoi prin pesmet.

Ingrediente 

- 2-3 dovlecei foarte cruzi

- 2 lingurițe de sare, pentru deshidratarea dovleceilor

- 200 gr făină

- 200 ml de apă minerală

- sare și piper după gust

- o jumătate de linguriță de ierburi aromate

- 200 ml de ulei pentru prăjit 

- 2 căței de usturoi

- 150 gr de pesmet

- 100 gr de parmezan.

Mod de preparare

După ce ai spălat dovleceii, taie-i în felii subțiri și presară sare deasupra. Lasă-le deoparte pentru 10-15 minute pentru a elimina excesul de apă. Apoi, tamponează-le cu un prosop de bucătărie pentru a le usca. Pregătește compoziția de făină cu o cantitate mică de apă minerală.

Pune făina, un vârf de sare, piper și ierburi aromate într-un castron, toarnă treptat o cantitate mică de apă minerală și amestecă până obți o textură consistentă. Într-un castron separat, pregătește oul bătut cu parmezanul dat prin răzătoare mică. Folosind o furculiță, trece feliile de dovlecel prin compoziția de făină, apoi prin oul cu parmezan, și la final prin pesmet.

Apoi dovlecelul este gata de prăjit. După prăjire, cel mai bine este să-i lași la răcit pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Pentru o variantă mai sănătoasă, poți coace dovleceii pane în cuptor timp de 15-20 de minute. Poftă bună!

Mai multe