Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru cei care au probleme cardiace

Oul este un aliment hrănitor, consumat adesea la micul dejun sub diferite forme. Fie omletă, fiert sau ou ochi, acesta nu lipsește de pe masa copioasă a românilor. Totuși, te-ai întrebat câte ouă poți mânca pe săptămână? Iată ce spun specialiștii.

Câte ouă poți mânca pe săptămână / Sursă foto: Shutterstock
Câte ouă poți mânca pe săptămână / Sursă foto: Shutterstock

Un copil va consuma 1 ou la o singură masă, în timp ce un adult poate mânca 2

Conform specialiștilor, la o singură masă, copiii sub 10 ani pot mânca un singur ou. Pe de altă parte, adulții pot consuma două ouă pentru a-și lua doza necesară de nutriție.

Săptămânal, numărul de ouă care pot fi consumate depinde de mai multe aspecte, cum ar fi vârsta, obiceiurile de viață sau starea de sănătate. În cazul celor care se confruntă cu boli cardiace, consumul de ouă trebuie să fie redus.

În schimb, o persoană sănătoasă poate mânca între 4 și 6 ouă pe săptămână. Cât timp sunt consumate alături de alimente sănătoase, ouăle nu pot cauza probleme. Totuși, consumul lor depinde și de activitatea zilnică a fiecărei persoane în parte. Spre exemplu, un copil va mânca mai puține ouă decât un om de 30 de ani care face sport.

O persoană sănătoasă poate consuma 4-6 ouă pe săptămână, în timp ce persoanele cu diverse boli trebuie să se limiteze la 2-3

Potrivit medicilor, cei care suferă de boli renale sau au nivelul de colesterol ridicat, trebuie să limiteze consumul de ouă. De asemenea, persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare, nu trebuie să consume mai mult de 2-3 ouă pe săptămână.

Consumul zilnic de ouă poate aduce multe beneficii pentru sănătate, datorită conținutului de proteine, vitamine și minerale. Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca acestea să fie integrate în dietă cu mare atenție. Unele studii arată că, datorită echilibrului de acizi grași saturați sau nesaturați, ouăle nu cresc riscul bolilor cardiace, însă oamenii care au probleme cu colesterolul trebuie să ceară sfatul unui medic sau nutriționist pentru a-i recomanda exact un număr de ouă pe care are voie să le mănânce pe săptămână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net