Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru cei care au probleme cardiace

Oul este un aliment hrănitor, consumat adesea la micul dejun sub diferite forme. Fie omletă, fiert sau ou ochi, acesta nu lipsește de pe masa copioasă a românilor. Totuși, te-ai întrebat câte ouă poți mânca pe săptămână? Iată ce spun specialiștii.

Câte ouă poți mânca pe săptămână / Sursă foto: Shutterstock
Câte ouă poți mânca pe săptămână / Sursă foto: Shutterstock

Un copil va consuma 1 ou la o singură masă, în timp ce un adult poate mânca 2

Conform specialiștilor, la o singură masă, copiii sub 10 ani pot mânca un singur ou. Pe de altă parte, adulții pot consuma două ouă pentru a-și lua doza necesară de nutriție.

Săptămânal, numărul de ouă care pot fi consumate depinde de mai multe aspecte, cum ar fi vârsta, obiceiurile de viață sau starea de sănătate. În cazul celor care se confruntă cu boli cardiace, consumul de ouă trebuie să fie redus.

În schimb, o persoană sănătoasă poate mânca între 4 și 6 ouă pe săptămână. Cât timp sunt consumate alături de alimente sănătoase, ouăle nu pot cauza probleme. Totuși, consumul lor depinde și de activitatea zilnică a fiecărei persoane în parte. Spre exemplu, un copil va mânca mai puține ouă decât un om de 30 de ani care face sport.

O persoană sănătoasă poate consuma 4-6 ouă pe săptămână, în timp ce persoanele cu diverse boli trebuie să se limiteze la 2-3

Potrivit medicilor, cei care suferă de boli renale sau au nivelul de colesterol ridicat, trebuie să limiteze consumul de ouă. De asemenea, persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare, nu trebuie să consume mai mult de 2-3 ouă pe săptămână.

Consumul zilnic de ouă poate aduce multe beneficii pentru sănătate, datorită conținutului de proteine, vitamine și minerale. Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca acestea să fie integrate în dietă cu mare atenție. Unele studii arată că, datorită echilibrului de acizi grași saturați sau nesaturați, ouăle nu cresc riscul bolilor cardiace, însă oamenii care au probleme cu colesterolul trebuie să ceară sfatul unui medic sau nutriționist pentru a-i recomanda exact un număr de ouă pe care are voie să le mănânce pe săptămână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
casa 7 dormitoare zoopla jpg
vila mona lisa SOTHEBYS jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping verifica garantia pret jpeg
shutterstock 2280709751 jpg
avion jpg
FotoJet jpg
cafenea isnula sf gheorghe jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net