Leguma pe care trebuie să o pui în oală pentru a fierbe carnea tare și bătrână mult mai repede. Un secret salvator

27 noiembrie 2024 16:55   Rețete

Tuturor ni s-a întâmplat să punem la fiert o bucată de carne care, indiferent de câte ore a stat în oală, tot a rămas tare. Din fericire, gospodinele din țara noastră folosesc un truc ingenios, care ne poate rezolva rapid această problemă! Iar tot ce trebuie să facem este să adăugăm o legumă anume în apa în care fierbe carnea.

Nimic nu este mai neplăcut decât faptul că o rețetă care ar fi trebui să fie gata rapid se prelungește chiar și cu câteva ore bune, din cauza cărnii. Mai ales atunci când vine vorba despre cea de vită, există riscul ca indiferent de cât de mult o fierbem, ea tot să rămână tare. În astfel de clipe, cei mai mulți dintre noi ne resemnăm cu faptul că va trebui să o ținem la fiert mult mai mult timp decât anticipasem, pentru a putea fi mâncată.

Însă, gospodinele iscusite din țara noastră folosesc un truc ingenios, care le scapă de această problemă supărătoare! Practic, tot ce fac acestea este să pună la fiert, alături de carne, niște ceapă!

Ceapa ne poate ajuta să fierbem carnea tare mai repede

Deși poate că nu foarte mulți dintre noi ne-am putea imagina că o banală ceapă poate avea astfel de proprietăți, gospodinele din țara noastră folosesc această legumă pentru a fierbe carnea bătrână mult mai repede decât în mod normal!

Iar eficiența acestui truc se datorează faptului că ceapa va elibera, în timpul fierberii, mai multe enzime naturale care vor ajuta carnea să fiarbă ceva mai repede! Iar acesta nu este singurul truc care ne poate fi de ajutor.

Ce alte opțiuni mai avem la îndemână

Pe lângă ceapă, mai există câteva ingrediente banale care ne pot ajuta să fierbem carnea tare mai repede! De exemplu, mai putem să adăugăm în apă puțin suc de lămâie, sau câteva roșii. Aceste ingrediente, datorită acidității pe care o au, pot ajuta carnea să devină mai fragedă.

La fel de simplu este să adăugăm un banal cartof crud în apa în care fierbem carnea, pentru ca aceasta să fiarbă mai repede. Aceste trucuri ne vor salva mult timp și ne pot asigura o mâncare mai fragedă și mai gustoasă.

Mai multe