Metoda genială prin care orezul cu lapte va avea același gust ca în copilăria noastră! Puțini români mai știu acest truc

15 noiembrie 2024 18:53   Rețete
Ultima actualizare:

Orezul cu lapte este un preparat ușor de făcut, pe care cei mai mulți dintre noi îl îndrăgim. El poate fi gata în scurt timp și rețeta nu este deloc complicată, dar dacă ne dorim ca mâncarea să aibă un gust special, la fel ca în copilăria noastră, nu trebuie să uităm de aceste ingrediente speciale!

Orezul cu lapte pare a fi o rețetă destul de simplă, dar tot ascunde unele secrete! De exemplu, nu foarte mulți români astăzi știu că există câteva ingrediente speciale care pot da orezului cu lapte un gust mult mai bun!

Mai precis, este vorba despre sare și smântână! Acestea ne vor ajuta să gătim un desert delicios, de care nu ne vom mai sătura.

Ce ingrediente ne trebuie pentru orezul cu lapte

 Pentru a preăgti un orez cu lapte care să aibă același gust cu cel din copilăria noastră, tot ce trebuie să avem la îndemână este o cană de orez, spălată în patru, sau chiar cinci ape. Apoi, ne mai trebuie și cinci căni de lapte, o sută de grame de zahăr, dar și două pliculețe de zahăr vanilat.

De asemenea, mai avem nevoie și de ingredientele speciale pentru această rețetă, de care foarte puțini români își mai aduc astăzi aminte! Este vorba despre un vârf de linguriță de sare, dar și 200 de grame de smântână, cât mai grasă. Odată ce avem aceste produse, vom putea să începem să pregătim orezul cu lapte!

Cum pregătim ușor această rețetă delicioasă

Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a pregăti acest tip de orez cu lapte este să punem laptele la fiert, iar apoi să adăugăm și sarea. Apoi, atunci când laptele a fiert, putem pune și orezul, pe care îl vom amesteca bine și îl vom mai lăsa la fiert vreme de 10 minute.

După ce dă în clocot, focul trebuie lăsat mai încet și orezul va fi amestecat constant, altfel se va lipi. În acest punct putem adăuga și smântâna, zahărul, cât și cel vanilat. Vom amesteca bine până când dă din nou în clocot, apoi vom stinge focul și vom lăsa totul cam 20 de minute, pentru ca orezul să se umfle.

La final, vom avea o rețetă delicioasă, care poate să ne aducă aminte de gustul copilăriei!

Mai multe