Omletă grecească cu roşii şi feta, cel mai simplu şi gustos mic dejun
E important să nu sărim peste micul dejun şi mereu trebuie să avem grijă ca prima masă a zilei să fie una completă, care să conţină toţi nutrienţii importanţi şi care să ne dea energie pentru întreaga zi. În plus, trebuie să fie una savuroasă, care să ne meargă la suflet, iar această reţetă de omletă grecească e chiar ce ai nevoie pentru a începe ziua cu dreptul.
Omleta e unul dintre felurile nelipsite de la micul dejun, iar mulţi apelează la ea pentru o masă rapidă şi caldă la început de zi. Privită des drept un preparat banal, ea poate fi mult mai gustoasă decât ai fi crezut vreodată, iar asta fără prea mult efort. Trebuie doar să încerci această reţetă de omletă grecească, cu roşii, usturoi şi feta.
Ce ingrediente sunt necesare pentru o omletă grecească
Pentru o omletă grecească perfectă, ai nevoie de ouă, de câteva roşii coapte bine, de usturoi şi de brânză feta (sau orice altă brânză mai grasă).
Iată cantităţile necesare pentru două porţii
- 4 ouă mari, bătute puţin
- 2 roşii mari, coapte, dar încă tari
- 2 linguri de ulei de măsline extra virgin (sau orice alt ulei preferat)
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de mentă sau oregano (pot fi proapete sau uscate)
- ½ cană de feta sau orice altă brânză grasă
- sare
- piper
Cum se prepară omleta grecească
Primul pas este să cureţi roşiile, să le decojeşti şi să le dai pe o răzătoare.
Apoi, într-o tigaie, pui uleiul la încins şi adaugi usturoiul. Găteşti usturoiul cam un minut, să nu fie ars. Pui roşiile date pe răzătoare. Laşi amestecul să se gătească bine, cam zece minute, până toată apa din roşii s-a evaporat şi a rămăs doar pulpa.
Pui ouăle bătute peste şi lingura de mentă şi oregano. Adaugi sare şi piper. Le amesteci bine cu o lingură de lemn. Omleta se lasă la gătit între cinci şi opt minute, în funcţie de preferinţă.
Pui omleta pe o farfurie şi presari, deasupra, feta sau orice altă brânză vrei.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!