Ouă umplute, rețeta ideală pentru masa de Paște a lui chef Sorin Bontea. „Aș mânca fără număr!”

4 mai 2024 7:43   Rețete

„Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute!”, spune chef Sorin Bontea. După ce zilele trecute, bucătarul a dezvăluit cum pregătește el cel mai bun drob de pui, acum le-a arătat fanilor cum prepară o rețetă demențială de ouă umplute, specifice Sărbătorilor Pascale.

Tu știi cum să prepari ca la carte ouă umplute? Dacă nu, chef Sorin Bontea le-a dezvăluit fanilor o rețetă demențială, una din preferatele lui, după cum chiar bucătarul a mărturisit. Rețeta de ouă umplute este ideală pentru masa de Paște, dar și cu ocazia mai multor sărbători.

Rețeta de ouă umplute a lui Sorin Bontea

„Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute! Și când zici ouă umplute, zici… copilărie! De sărbători, mama făcea întotdeauna ouă umplute și mărturisesc că mereu când vorbesc despre ele, mi se face o poftă… aș mânca fără număr!

Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari, așa că m-am gândit să vă arăt câteva variante de a face ouă umplute”, a scris bucătarul, pe pagina sa personală de Instagram.

Chef Sorin Bontea a dezvăluit ingredientele pe care le folosește, dar și cum se face această rețetă. Așadar, cum se prepară renumitul preparat?

Ingrediente 

Ouă umplute cu somon:

- 9 ouă fierte;

- Somon afumat;

- 3 linguri Chives;

- 200 gr cremă de brânză.

Ouă umplute cu ton

Pentru rețeta cu ton, bucătarul Sorin Bontea folosește un ingredient secret. Dacă nu știai, crema de hrean dă un gust demențial ouălor.

- 9 ouă fierte;

- Ton;

- 1 lingură cremă de hrean;

- 200 gr cremă de brânză;

- Piper și sare.

Ouă umplute cu pate

- 9 ouă fierte;

- Pate;

- 50 gr unt cu min 80% grăsime 2;

- 200 grame cremă de brânză;

- Piper și sare.

Mod de preparare

Pregătirea ouălor este cât se poate de ușoară. Se fierb ouăle, apoi se taie în jumătate. Gălbenușurile se împart în trei boluri, pentru fiecare umplutură în parte, în funcție de cea aleasă: somon, ton sau pate. Se amestecă ingredientele cu mixerul și se umple albușurile înjumătățite. Ouăle se păstrează la rece și se consumă după aproximativ două-trei ore. Poftă bună!

Mai multe