Pasca cu brânză – 3 rețete delicioase. Cum să le prepari, pas cu pas
Ce este pasca, mai exact? Este un aperitiv? Este un desert? Este un fel de mâncare? E greu de zis, este un fel de mâncare pe care-l putem mânca mereu, fără nicio urmă de remușcare pe lângă celelalte kilocalorii pe care le mâncăm la masa de Paște.
Așadar, pentru gustul fiecăruia, ți-am pregătit trei rețete de pască pe care să o pregătești pentru masa de Paște anul acesta.
Rețetă de pască cu brânză tradițională
Ingrediente
Pentru aluat:
250 de grame de făină
125 grame de unt
1 praf sare
2 linguri apă
30 g zahăr
1 gălbenuş
700 grame de brânză de vaci
4 linguri ulei
300 grame de zahăr
3 ouă
Citește și Cel mai bun cozonac de casă. Cum să-ți iasă pufos și 3 tipuri de umplutură
40 grame amidon
150 grame de stafide
200 grame de zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru blatul de pască, vom amesteca făina cu sarea și zăhărul. Mai apoi, vom tăia bucățele sau vom da prin răzătoare untul. Gălbenușul, apa și untul vor fi amestecate până vom obține un aluat sfărâmicios pe care îl vom înveli în folie alimentară și-l vom da prin frigider pentru 30 de minute.
Cât timp aluatul nostru este la frigider, vom pregăti umplutura. Separăm ouăle, iar gălbenușurile le vom mixa cu zahărul, amidonul, uleiul și brânza. La final, vom adăuga stafidele.
Aluatul nostru rece îl vom întinde pe o tavă înaltă și-l vom acoperi cu albușurile bătute cu spumă. Deasupra, vom turna compoziția de brânză și vom bate ușor tava pentru a se așeza umplutura. Pentru 50 de minute, vom băga tava la cuptorul pe care l-am preîncălzit, până ce aceasta se rumenește. Când este gata. vom lăsa pasca să se răcească la cuptor.
Rețetă de pască cu ciocolată
Ingrediente
Pentru blat, o să folosim 600 de grame de biscuiţi cu ciocolată, 200 de grame de unt și o coajă de portocală
500 grame de brânză cremoasă
70 grame de unt
3 linguri smântână
125 grame de zahăr
1 portocală mare
1 ½ linguriţă amidon
3 ouă
100 grame de ciocolată
2 linguri unt
2 linguri lapte
coajă de portocală confiată, opţional
Mod de preparare
Pentru blat, dai biscuiţii prin blender, apoi îi amesteci cu untul topit în prealabil şi cu feliile subţiri de coajă de portocală. Pui aluatul într-o tavă cu pereţii detaşabili, având grijă să întinzi aluatul şi pe ei, şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15 minute.
Pentru a prepara blatul, vom da biscuții prin blender și îl vom amesteca cu untul topit și cu feliile de coajă de portocală. Aluatul îl vom pune într-o tavă cu pereți detașabili, având grijă să întindem aluatul și pe ei, dând rezultatul final la un cuptor preîncălzit 15 minute.
Cât timp cuptorul își face treaba, pregătim umplutura. Separăm ouăle, iar albușurile le batem cu spuma. Ulterior, le vom mixa cu untul moale, brânza, smântâna și zahărul, portocala tăiată felii subțiri și amidonul. Vom adăuga gălbenușurile, pe rând, continuând să le mixăm. Vom turna umplutura peste blatul de biscuiți și vom băga tava la cuptor.
Pentru glazură, vom topi ciocolata pe baie de aburi, iar mai apoi, vom amesteca laptele fierbinte și untul moale. Când pasca este gata, o vom lăsa să se răcească. apoi vom decora cu glazură de ciocolată și, opțional, cu coaja de portocală.
Rețetă de pască fără aluat
Ingrediente
700 de grame de brânză grasă
8 ouă potrivite
8 linguri de zahăr tos
1 plic de zahăr vanilat
100 de grame de făină albă
100 de grame de amidon
coajă de lămâie
coajă de portocale
jumătate de linguriţă de sare
Vezi și Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru un cozonac pufos și delicios
50 de ml de zeamă de lămâie
1 plic de praf de copt
150 de grame de stafide, merişoare sau coacăze roşii confiate
Mod de preparere
Pentru început, vom separa ouăle și abușurile într-un castron înalt, iar gălbenușurile într-un vas normal. Peste gălbenușurile se va pune zahăr tos, zahărul vanilat, coaja de lămâie și coaja de la portocală și, în cele din urmă, brânza. Acestea se vom amesteca bine, iar până când acestea se omogenizează și devin o pastă aromată.
De asemenea, vom pune și făină, care se poate cerne. Vom adăuga sarea și praful de copt. Le vom amesteca cu atenție până se omogenizează ingredientele. Ulterior, vom bate albușurile cu un praf de sare și cu zeama de lămâie. La final, le vom bate energetic până își triplează volumul.
Peste aluatul de gălbenușurile vom pune stafidele. Vom turna încet și albușurile bătute spumă și le vom amesteca ușor. Vom turna compoziția într-o formă termorezistentă. Vom băga tava la cuptor pentru 30-35 de minute sau până trece testul clasic cu scobitoarea.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro