Pastă de fasole cu ardei copți în oțet. Cum prepari o rețetă sățioasă cu un gust special
Uneori, poate fi destul de epuizant să petreci prea mult timp în bucătărie, mai ales atunci când vrei ca mâncarea ta să iasă perfect. La fel de stresant poate fi și atunci când nu știi ce să mai gătești. Ei bine, pentru astfel de momente există câteva alternative ideale.
Pastă de fasole cu ardei copți în oțet, rețeta ideală pentru sezonul rece
Cosânzenele Gătesc pun la dispoziție o nouă rețetă pentru toate doamnele și domnișoarele iscusite în bucătărie. Ei bine, este vorba despre pasta de fasole cu ardei copți, un preparat rapid, delicios și ideal pentru sezonul rece. Mai mult decât atât, reprezintă o masă sățioasă, plină de savoare și poate fi servită în doar 10 minute. Iată lista cu ingredientele de care ai nevoie:
- 600 g de fasole fiartă;
- 2 ardei copți (în oțet sau simpli);
- 2 căței de usturoi;
- o lingură de ulei de măsline;
- sare și piper după gust;
- opțional: câteva boabe de năut prăjite.
Metoda de preparare: simplă, rapidă și la îndemâna oricui
Pasta de fasole cu ardei copți este gata în aproximativ 10 minute tocmai pentru că nu vom folosi fasole în stare naturală, nefiartă, ci una la conservă, deja fiartă. Puteți folosi orice marcă doriți, important este să fie albă și de bună calitate.
Ei bine, trecem la treabă, iar primul lucru pe care trebuie să îl facem este să blenduim boabele de fasole alături de restul ingredientelor, respectiv: ardeii copți în oțet, 2 căței de usturoi, o lingură de ulei de măsline, sare și piper după gust. După ce pasta ajunge la consistența dorită, transferăm totul într-un vas și decorăm în funcție de preferințe. Poți opta pentru câteva boabe de năut trase la tigaie cu paprika afumată. Rezultatul? O bunătate care merge de minune cu pâine prăjită.