Prăjitura „sănătoasă” din ovăz și mere. Conține puține calorii și este un adevărat deliciu!

19 ianuarie 2025 21:00   Rețete

Ai poftă de ceva dulce, dar te temi de calorii și impactul negativ pe care îl poate avea zahărul asupra sănătății tale? Ei bine, acum poți opta pentru o prăjitură sănătoasă, extrem de gustoasă, și cu puține calorii. 

Content image

Prăjitura cu ovăz și mere, fără zahăr adăugat, promite a fi alegerea ideală pentru a-ți satisface pofta de dulce fără să adaugi kilograme în plus. În continuarea articolului vei găsi ingredientele și pașii de pregătire. 

Ingrediente pentru prăjitura sănătoasă cu mere și ovăz

  • 2 mere mari (aproximativ 300 g) – de preferat dulci, cum ar fi Golden sau Fuji;
  • 150 g fulgi de ovăz fini;
  • 2 ouă;
  • 100 ml lapte (de vacă sau vegetal);
  • 50 g stafide (sau curmale tocate, pentru un plus de dulceață);
  • 1 linguriță scorțișoară;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1/2 linguriță extract de vanilie (opțional);
  • 1 lingură ulei de cocos sau unt topit (pentru o textură mai fragedă).

Mod de preparare 

Curăță merele de coajă (sau lasă-le așa, în funcție de preferință) și dă-le pe răzătoare, apoi stoarce zeama. Într-un bol amestecă fulgii de ovăz cu praful de copt și scorțișoara.

Separat, într-un alt bol, bate ouăle cu laptele, vanilia și uleiul de cocos topit. Amestecul rezultat toarnă-l peste amestecul de fulgi de ovăz, adaugă merele rase și stafidele. Amestecă toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă. 

Când ai incorporat ingredientele din listă ținând cont de pașii de mai sus, a mai rămas puțin până când te vei bucura de gustul prăjiturii sănătoase. 

Pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Toarnă întreaga compoziție în recipient, apoi nivelează cu o spatulă și introdu prăjitura la cuptor. 

Acesta trebuie să fie preîncălzit la 180°C; lasă prăjitura la copt timp de 30-35 de minute, până devine aurie și trece testul cu scobitoarea. Când este gata scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit complet, apoi o poți tăia. 

Consumă prăjitura fie simplă, fie cu iaurt sau cu un sos de mere care să nu conțină zahăr. 

Mai multe