Cocoșel de munte cu usturoi. Un preparat pentru cei mai pretențioși musafiri
Rebeca Văduvă ne dezvăluie cum putem pregăti un preparat care promite să fie chiar și pe placul celor mai pretențioși dintre noi. Iată de ce ingrediente aveții nevoie și cum se pregătește cocoșelul de munte cu usturoi.
Cantitățile următoare sunt suficiente pentru a pregăti șase porții de cocoșel de munte cu usturoi.
Citește și: Caracatiță cu piure de trufe. Rețeta unui preparat delicios
Ingrediente
- 3 cocoșei de munte
- 350 grame ardei copt
- 5-6 căței de usturoi
- sare
- piper
- fulgi de chili
- pătrunjel
- ulei pentru prăjit
Vezi și: Vinete și avocado? O combinație pe care trebuie să o încerci!
Mod de preparere
Tăiați cocoșeii de munte pe jumătate, astfel încât să aveți 6 bucăți egale.
Asezonați bucățile cu sare, piper și fulgi de chili.
Prăjiți cocoșeii de munte într-o tigaie cu ulei încins. Aceștia trebuie să fie prăjiți în baie de ulei până când devin aurii. Dacă aveți un ceaun, îl puteți folosi pe acesta în loc de tigaie deoarece mâncarea va ieși mult mai gustoasă.
Pisați usturoiul până când se formează o pastă, peste care adăugați 200-300 ml de apă (în funcție de gust, de cât de intens vreți să simțiți aroma de usturoi).
Adăugați în compoziție și ardeiul copt și pătrunjelul. Bineînțeles, condimentați cu sare și piper după gust.
Așezați bucățile de cocoșel de munte în farfurii, lângă care veți adăuga pasta formată din usturoi, ardei copt și pătrunjel.
Acest preparat se poate servi cu mămăligă.
Sursă foto: Bucatariacorinei.ro
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!