Variante de rețete diferite pentru salata de vinete ușoară pentru zilele călduroase de vară
În zilele de vară, salata de vinete este o gustare ideală, care încorporează o aromă și un gust unice, ce transformă acest preparat într-un festin gastronomic, bun de savurat în orice moment al zilei.
Click! îți prezintă trei rețete delicioase de salată de vinete, care sunt simplu de preparat, necesită puține ingrediente și nu îți consumă mult timp. Aspectul de care este nevoie să ții cont, indiferent de modalitatea în care pregătești salata, este alegerea corectă a vinetelor. Atunci când cumperi vinete trebuie să ai grijă să fie proaspete, adică să aibă codița verde, iar legumele trebuie să aibă o culoare mov închis, iar textura să fie lucioasă. De asemenea, atunci când le apeși puțin vinetele proaspete revin imediat la forma inițială.
Pasul următor este coacerea vinetelor. Pentru a păstra gustul și aroma inconfundabile, cel mai bine este să coci aceste legume pe flacăra aragazului. Acopera aragazul cu o folie de aluminiu pentru a nu murdări și înțeapă vinetele din loc în loc, înainte de a le pune pe foc, pentru a nu exploda.
Pentru a păstra acel gust pronunțat al vinetelor este important să nu atingi vinetele de apă. Îți recomandăm să le lași să se răcească pe un tocător sau într-o strecurătoare din plastic, pentru a se scurge din ele zeama amară.
Folosește un tocător din lemn pentru a toca vinetele, altfel se înnegresc.
Reteta traditionala de salata de vinete
Ingrediente
- 3 vinete mari
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă suc de lămâie
- sare
- piper
- 100 ml ulei de măsline
- 2 fire de pătrunjel
- 2-3 măsline
Mod de preparare
După ce ai copt vinetele și le-ai curățat, le toci și apoi le amesteci bine cu usuroiul tăiat mărunt și sucul de lămâie. Condimentezi, după gust, cu sare și piper, apoi adaugi treptat uleiul de măsline.
Toarnă compoziția într-un bol și decoreaz-o cu felii de roșii sau frunze de pătrunjel.
Reteta de salata de vinete libaneză
Ingrediente
3 vinete medii
1 ardei gras
1 ceapă verde
150 de grame roșii
1 cățel de usturoi
60 ml. ulei de măsline extravirgin
zeama de la 1 lămâie
sare și piper după gust
ardei chili proaspăt
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare
După ce ați curățțat și ați tocat bine vinetele, așa cum am descris anterior, curățați și spălați legumele, apoi tăiați-le în cubulețe mici. Tocați pătrunjelul și zdrobiți usturoiul. Puneți vinetele tocate și usturoiul într-un bol și adăugați ulei de măsline, în timp ce amestecați bine cu o lingură de lemn, adăugați sare, piper și chili, dra și puțină zeamă de lămâie.
Reteta de salata de vinete la cuptor
Ingrediente
5-6 vinete
1 ceapă
2 galbenușuri
150 ml ulei
sare
1-2 fire de mărar
Mod de preparare
Mai intai punem vinetele intr-o tava si le dam la cuptorul incins la maxim pentru cel putin 60 de minute. Apasam cu degetul pe vinete si daca sunt moi, atunci sunt coapte.
Taiem vinetele in 2, inclinam tava si le lasam sa se raceasca si sa se scurga zeama din ele.
Dintr-un galbenus fiert si unul crud, impreuna cu 100-150 ml de ulei faceti maioneza. Nu este nevoie de multa.
Tocam vinetele si le amestecam exact ca la maioneza cu 2-3 linguri de ulei. Vor deveni mai pufoase si deloc gretoase.
Adaugam peste vinete ceapa taiata solzisori, maioneza si sare dupa gust. Eu am adaugat si putin marar.