Rețeta delicioasă la care vom reveni mereu! Cum pregătim ciolanul cu miere la cuptor în doar câțiva pași simpli

19 decembrie 2024 21:30   Rețete

Deja ne mai despart numai câteva zile de Crăciun, iar dacă ne dorim să punem pe masa de sărbători o rețetă cu totul nouă, care să ia prin surprindere rudele și prietenii, atunci avem noroc! Ciolanul de porc la cuptor cu miere este o alegere perfectă, delicioasă, la care ne vom întoarce mereu, indiferent de ocazie!

Postul Crăciunului se apropie de final, iar dacă ne dorim să punem pe masa de sărbători un produs cu totul nou, care să fie apreciat de toți invitații, atunci putem alege ciolanul de porc cu miere, făcut la cuptor!

Această mâncare delicioasă este foarte ușor de făcut, iar gustul ei special va putea fi apreciat de fiecare dintre noi!

Ingredientele necesare pentru o mâncare delicioasă

Din fericire, pentru a pregăti acest ciolan delicios cu miere nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple! În primul rând, este vorba despre un ciolan de porc, cam de un kilogram. Nu contează dacă este simplu, sau afumat. Apoi, ne mai trebuie o căpățână de usturoi, o ceapă, o linguriță de miere, una de piper boabe, cât și două frunze de dafin.

Pe lângă aceste ingrediente atât de simple și ușor de găsit, mai avem nevoie și de sare și piper măcinat, după gustul fiecăruia dintre noi. Iar, pentru a reuși să legăm toate aceste arome delicioase într-un preparat unic, trebuie să mai avem și aproximativ 30 ml de vin alb. Odată ce avem lângă toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!

Cum pregătim ciolanul de porc cu miere

Primul pas pentru a face această mâncare gustoasă este să pârlim foarte atent ciolanul, iar apoi să îl spălăm. Mai departe, acesta trebuie pus la fiert, alături de ceapă, usturoi, foile de dafin, cât și boabele de piper. Desigur, în acest punct vom adăuga și sarea.

Putem să gustăm ocazional din el, pentru a ne da seama dacă mai este nevoie de un condiment anume. În general, după o oră trebuie să verificăm dacă carnea s-a fiert, iar apoi să trecem la pasul următor.

Odată ce carnea a fiert bine, trebuie să pregătim într-un bol un amestec de miere, sare și două linguri de ulei. Ingredientele sunt amestecate bine, iar apoi vom unge ciolanul, pe care îl punem într-o tavă, alături de vin și de puțină din zeama în care a fiert.

Apoi, totul merge la cuptor, până când se rumenește bine. La final, vom avea o mâncare delicioasă, la care vom reveni mereu cu drag!

Mai multe