Rețeta delicioasă perfectă pentru Postul Crăciunului! Cum se prepară rapid mâncarea de praz cu orez și măsline
În această perioadă din an, credincioșii din țara noastră au grijă să respecte cerințele Postului Crăciunului. Din fericire, există multe rețete simple, delicioase și sănătoase, care sunt perfecte pentru această perioadă din an!
Mâncarea de praz cu orez și măsline nu numai că este perfectă pentru zilele de post, dar este și foarte ușor de pregătit! În mai puțin de jumătate de oră veți putea pregăti o mâncare delicioasă și sănătoasă, de care nu vă veți mai sătura.
De ce ingrediente este nevoie
Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă de post nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple și sănătoase. Este vorba despre un fir de praz, două cepe, cam 2 - 3 linguri de ulei de floarea-soarelui cât și o cană generoasă de suc de roșii.
Desigur, acestea nu sunt singurele produse de pe lista de ingrediente. Înainte de a începe să gătiți va mai trebui să aveți la îndemână și 50 de grame de orez, 100 de grame de măsline negre și verzi, apă, pătrunjel, iar, nu în ultimul rând, sare și piper după gust.
Este o rețetă foarte ușor de preparat
După ce ați pregătit toate aceste ingrediente, veți putea începe să gătiți. Iar partea cea mai bună este faptul că această rețetă este una simplă, care va fi gata în cel mult jumătate de oră! Potrivit bucataras.ro, trebuie să începeți prin a curăța ceapa, care apoi trebuie tocată cât mai mărunt.
Mai departe, va trebui să curățați prazul și să tăiați partea albă în rondele. Într-o tigaie va trebui să puneți puțin ulei la încins, după care să căliți ceapa și prazul. Ele trebuie amestecate și lăsate pe foc până când se înmoaie puțin, după care se adaugă și orezul și se condimentează cu sare și piper.
Pasul următor este să turnați sosul de roșii și să amestecați totul bine. Acum, trebuie adăugată îndeajuns de multă apă încât să acopere totul, după care veți acoperi tigaia și lăsați totul la fiert vreme de 15- 20 de minute.
Apoi, se adaugă măslinele și se mai lasă totul la foc vreme de cel mult două minute. Acum se poate stinge focul și se presară puțin pătrunjel tocat pe deasupra. La final, veți avea o mâncare delicioasă, de care nu vă veți mai sătura!