Băutura din Japonia care e tot mai populară în România. Beneficiul licorii pe care niponii o consideră „minune"
Românii sunt tot mai interesați de alimente și băuturi care reușesc să îmbine gustul bun cu beneficiile pentru sănătate. Iar o băutură din Japonia începe să devină tot mai populară în țara noastră, fiind considerată o adevărată „minune” în țara ei natală.

Matcha nu este singura băutură originară din Japonia care a devenit în ultimul timp populară printre români. Ceaiul din această țară a cucerit și el nenumărați oameni din afara Japoniei, inclusiv în țara noastră. Iar pe lângă gustul rafinat al acestei băuturi, ea vine la pachet și cu nenumărate beneficii pentru sănătate.
Nenumărați curioși au venit la workshop-ul de ceai japonez din București, unde au descoperit gustul și, poate chiar mai important, efectele benefice pentru organism pe care ceaiul din Țara Soarelui Răsare îl are, conform observatornews.ro.
Ceaiul japonez este tot mai popular printre români
Deși matcha este un tip de ceai verde originar din Japonia, frunzele din care se face această băutură sunt crescute și tratate special, în timp ce alte tipuri de ceai sunt ceva mai obișnuite. Însă, în ciuda diferențelor, ambele băuturi sunt foarte bune pentru sănătate.
De exemplu, ambele au un conținut foarte ridicat de antioxidanți, care susține sistemul imunitar. În plus, ceaiul japonez este foarte bun pentru dietă deoarece ajută corpul să ardă grăsimi mai ușor.
Este o băutură foarte sănătoasă
Mai mult decât atât, ceaiul japonez ajut la detoxifierea ficatului. Un studiu din anul 2015 a arătat că cei care beau frecvent ceai au un risc mult mai mic de a se confrunta cu diverse boli hepatice.
Și deși poate părea surprinzător, ceaiul japonez poate ajuta creierul să funcționeze mai bine, datorită combinației de L-theanină și cafeină pe care o conține. Iar unele studii recente sugerează faptul că polifenolii din ceaiul japonez pot reduce riscul apariției cancerului.
Această băutură, pregătită cu atât de multă grijă, nu impresionează numai prin gustul pe care îl are, ci și prin beneficiile pe care le aduce organismului. Iar acum, ceaiul japonez devine tot mai popular și în România.



































