Rețeta perfectă pentru Postul Crăciunului! Cartofii umpluți cu pește și ceapă
Deja înaintăm tot mai adânc în Postul Crăciunului, iar multora dintre noi ne poate fi dificil să ne menținem o dietă variată și gustoasă în această perioadă. Din fericire, acest post are nenumărate dezlegări la pește, iar această rețetă este perfectă pentru astfel de ocazii!
Postul Crăciunului este unul plin de dezlegări la pește, iar această mâncare simplă și delicioasă este perfectă pentru astfel de momente. Mai mult decât atât, cartofii umpluți cu pește și ceapă sunt foarte simplu de făcut, așa că îi vom putea pregăti chiar și dacă nu avem foarte multă experiență în bucătărie!
Iar în mai puțin de o oră, vom putea avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!
Ingredientele necesare pentru o rețetă perfectă pentru post
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă de post, nu ne trebuie decât câteva ingrediente foarte simple și ieftine! Practic, vom avea nevoie de numai șase cartofi, un file de pește de aproximativ 200 de grame, o ceapă roșie, trei linguri de ulei, dar și oricât de multă sare și piper ne dorim.
De asemenea, vom mai avea nevoie și de numai trei linguri de maioneză, o lingură de boabe de muștar, o lingură de muștar obișnuit, iar, nu în ultimul rând, două, sau trei, linguri de oțet. Odată ce avem acestea ingrediente simple, vom putea începe să pregătim această rețetă delicioasă de post!
Cum pregătim această mâncare simplă și gustoasă
Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a pregăti această rețetă este să spălăm bine cartofii, pe care apoi îi vom usca și îi vom unge cu ulei. Mai departe, ei trebuie puși într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar apoi îi vom pune la cuptor vreme de 45 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Mai departe, va trebui să condimentăm peștele cu sare și piper, iar apoi îl vom putea pune la cuptor vreme de 20 de minute. Între timp, vom tăia ceapa în rondele, pe care le vom lăsa timp de o oră la marinat, într-un amestec din apă, sare, oțet. La final, ceapa trebuie scursă foarte bine.
După ce am scos cartofii din cuptor, trebuie să îi tăiem în jumătate și să îi scobim. După ce s-a făcut și peștele, îl vom amesteca cu boabele de muștar, ulei, maioneza, cât și cu muștarul obișnuit. Acum, tot ce trebuie să facem este să umplem cartofii cu acest amestec, iar apoi să îi decorăm cu ceapă și cu mărar.
La final, vom avea o mâncare delicioasă, perfectă pentru Postul Crăciunului!