Învață și tu să prepari Portokalopita, prăjitura însiropată cu portocale, un deliciu tradițional grecesc
Numele Portokalopita este un cuvânt compus grecesc format din rădăcinile „portokáli”, care înseamnă portocale, și „pita”, care se referă la produse de patiserie, deoarece acest delicios desert grecesc este făcut din foi de plăcintă fărâmițate.
Se spune că această prăjitură grecească a apărut ca un mijloc de a utiliza resturile foilor de plăcintă rămase de la prepararea plăcintelor tradiționale grecești, cum ar fi plăcinta cu brânză și plăcinta cu spanac.
Citește și Desert de Post: tort de ciocolată, fără coacere și fără zahăr
Majoritatea ingredientelor din această prăjitură grecească tradițională cu cu portocale sunt destul de comune și cel mai probabil le ai și tu . Ingreîn cămară. Ingredientele cheie care fac diferența în această rețetă sunt: Iaurtul urmăriți soiul cu 10%, astfel încât amestecul să iasă abogat.
Ingrediente:
- 1 pachet foi subţiri de plăcintă (400 g)
- 4 ouă
- 300 G IAURT GRECESC (10% GRĂSIME)
- 160 g zahăr
- 1 esenţă vanilie
- coaja rasă de la 1 portocală netratată
- zeama de la 2 portocale medii
- 80 g unt
- 1 portocală netratată, pentru decor
Portocale: Obțineți niște portocale mari și mature, astfel încât să obțineți multă aromă și suc din ele. Puteți adăuga, de asemenea, niște suc de portocale cumpărat de la magazin la amestec dacă portocalele dvs. nu au atât de mult suc în ele.
Mod de preparare
Deci, cum pregătiți plăcinta tradițională grecească Portokalopita? În primul rând, asigurați-vă că foile de plăcintă sunt complet uscate. Când pregătiți prăjitura cu sirop de portocale, primul lucru este să scoateți foile, să le încrețiți puțin cu mâinile și să le întindeți pe masă și să le lăsați să stea aproximativ 20 de minute până se usucă complet.
Pentru a pregăti plăcinta greacă cu portocale, începeți prin a face siropul. Aduceți la fiert o oală cu apă, zahăr, coaja de portocală și un baton de scorțișoară. Se fierbe 5-10 minute, până când zahărul este complet dizolvat și siropul s-a îngroșat. Se lasa sa se raceasca inainte de utilizare, notează clickpoftabuna.ro.
Citește și Shakshouka a la Chef Joseph Hadad, reţeta savuroasă şi simplă pe care trebuie să o încerci
Intre timp pregatim amestecul de prajitura cu portocale. Într-un vas mare, amestecați uleiul vegetal, zahărul și ouăle și amestecați până se omogenizează.
Luați coaja de portocale, iaurtul, sucul de portocale și extractul de vanilie. Combinați toate ingredientele într-un castron de mărime medie cu un tel. Adăugați praful de copt în cantități mici înainte de a adăuga pentru a evita cocoloașele.
Sfărâmați cu mâinile foile de copt în bucăți mici. Adăugați-le cu grijă în preparat în timp ce amestecați,.
Luați o tavă de copt aprox. 20x30cm ungeți fundul și părțile laterale, apoi adăugați amestecul. Coaceți timp de 40-50 de minute până când se rumenesc. Verificați dacă aluatul este copt prin înfingerea unui cuțit; dacă cuțitul iese curat, plăcinta grecească cu portocale este gata.
La sfârșit, turnati incet peste prajitura fierbinte siropul rece. Lăsați fiecare lingură de sirop să fie absorbită înainte de a adăuga alta.
Lăsați siropul să se îmbibe în aluat înainte de a pune la rece. Acest tort grecesc cu portocale este cel mai bine servit rece, nu fierbinte, astfel încât să nu se rupă atunci când îl tăiați și serviți.
Această prăjitură grecească trebuie să stea un timp la frigider pentru ca siropul să se așeze complet în baza de tort, așa că cel mai bine este să-l faci cu o zi înainte de a-l servi.
Această prăjitură cu sirop de portocale se poate servi rece sau la reîncălzit la microunde. Pentru a se încălzi, serviți o felie pe o farfurie și puneți-o în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.
Puteți păstra prăjitura la frigider până la 5 zile.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram