Rețeta simplă de supă de pui cu găluște care trebuie încercată în această lună. Are un gust delicios și va fi gata imediat

24 septembrie 2025 7:04   Rețete

Este o rețetă simplă, care nu are nevoie de foarte multe ingrediente complexe. Supa de pui cu găluște se va face ușor întotdeauna și nici măcar cei care nu au experiență în bucătărie nu ar trebui să aibă probleme cu acest fel de mâncare.

Această supă delicioasă este o rețetă pe care o poate pregăti oricine! Supa de pui cu găluște nu are nevoie de ingrediente prea complicate, iar rețeta este una foarte ușor de învățat!

De ce ingrediente este nevoie

Pentru a pregăti această supă delicioasă, nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre aproximativ două kilograme de carne de pasăre, care să aibă și piele și oase, un kilogram de morcovi cât și un kilogram de țelină, păstârnac și rădăcină de pătrunjel.

De asemenea, mai este nevoie și de o ceapă întreagă, trei lingurițe rase de sare, iar la final putem decora totul cu pătrunjel verde tocat. De asemenea, pentru găluște este nevoie de două ouă, puțină sare și aproximativ 140 de grame de griș. Odată ce aveți toate aceste ingrediente la îndemână, puteți începe să gătiți!

Este o rețetă simplă și delicioasă

Potrivit savoriurbane.com, primul pas pe care trebuie să îl urmați este să puneți carnea la fiert în aproximativ trei litri de apă, împreună cu sarea. Spuma trebuie luată constant, iar puiul va trebui lăsat la fiert vreme de aproximativ 40 – 45 de minute.

Între timp, trebuie curățate zarzavaturile și după ce au trecut minutele, trebuie adăugate în oală și aceste ingrediente, inclusiv ceapa. Puteți pune și câteva boabe de piper, iar supa mai trebuie să fiarbă cam 30 – 45 de minute.

Mai departe, găluștele vor fi pregătite într-un bol, iar compoziția trebuie lăsată vreme de 5 minute. Între timp, din supă trebuie să scoateți cam doi litri de zeamă într-o altă oală, pentru a fierbe găluștele separat, dacă doriți ca supa să fie cât mai limpede.

Indiferent de cum veți fierbe găluștele, atunci când supa este gata cu totul, peste ea trebuie presărat puțin pătrunjel tocat!

Mai multe