Rețeta tradițională pe care gospodinele din toată țara o pregătesc toamna. Cum se face rapid și ușor compotul de prune

Gospodinele din țara noastră pregătesc nenumărate rețete tradiționale delicioase, de-a lungul toamnei. Iar un preparat anume, poate nu la fel de bine cunoscut precum pastrama sau mustul, nu numai că are un gust delicios, dar este și foarte sănătos! Iar partea cea mai bună este faptul că acest preparat este foarte ușor de pregătit!

Compotul de prune este foarte ușor de pregătit / foto: Freepik
Compotul de prune este foarte ușor de pregătit / foto: Freepik

Toamna este momentul din an când sunt pregătite nenumărate rețete tradiționale delicioase, îndrăgite de românii din întreaga țară. Iar un preparat anume nu trebuie să ne lipsească din cămară, în această perioadă din an! Este vorba despre compotul de prune, care deși nu este chiar atât de faimos, are un gust cu totul deosebit!

Iar partea cea mai bună este faptul că acest tip de compot este foarte ușor de pregătit!

De ce ingrediente este nevoie

Din fericire, compotul de prune nu are nevoie de prea multe ingrediente! La fel ca oricare alt sortiment de compot, el este foarte ușor de pregătit, chiar și de către cei dintre noi fără prea multă experiență în bucătărie!

Mai precis, tot ce ne trebuie pentru acest compot este apă, cam 7 – 8 kilograme de prune și câte 2 – 3 linguri de zahăr pentru fiecare borcan de 800 ml. Odată ce avem toate aceste ingrediente, vom putea începe să pregătim compotul!

Cum se pregătește ușor compotul de prune

Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să spălăm bine prunele iar apoi să le înțepăm cu o scobitoare, pentru a nu plesni atunci când fierb. Mai departe, borcanele trebuie spălate cât mai bine și sterilizate.

Pasul următor este să punem prunele în borcane și să avem grijă să lăsăm puțin spațiu liber pentru apă și pentru zahăr. Tot acum trebuie adăugate și cele 2 – 3 linguri de zahăr în fiecare borcan, în funcție de cât de dulce dorim să facem compotul.

Apoi, se adaugă apă rece în borcane, se pun capacele, iar pe fundul unei oale cât mai mari se pune un prosop și se așează borcanele. Peste ele trebuie pusă apă caldă, însă, atenție, nivelul apei nu trebuie să treacă de gâtul borcanelor. Acum, dăm drumul la foc și după ce apa a clocotit, se lasă la fiert la foc mic vreme de 30 – 35 de minute.

Borcanele trebuie lăsate să se răcească lent, în apa din oală. La final, vom avea un compot delicios, perfect pentru această perioadă din an.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
zodii norocoase, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net