Care este secretul unui mic dejun sănătos. Un aliment banal este perfect pentru a scăpa ușor de kilogramele în plus
Deși este cunoscut drept cea mai important masă a zilei, foarte mulți români aleg să sară peste micul dejun. Cu toate acestea, deși speră că acest lucru îi va ajuta să slăbească mai rapid, în realitate, o masă bogată dimineața este crucială pentru sațietate, energie și pentru menținerea unei greutăți optime.

Se estimează că numai undeva în jur de 50 – 58% dintre români iau micul dejun în fiecare zi, însă chiar și mulți dintre aceștia iau masa rapid, cât mai pe fugă. Însă, micul dejun este foarte important pentru starea noastră de sănătate și pentru sațietate și nu ar trebui să îl ignorăm.
Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, influencerița Maria Amador a vorbit despre motivul pentru care nu sare niciodată peste această masă și de ce este atât de importantă pentru organism.
„Nu sar peste micul dejun doar ca să economisesc calorii. Nu așa funcționează. Secretul este să ai un mic dejun complet și bogat în proteine”, a spus aceasta conform sursei citate.
Secretul unui mic dejun sănătos
Experta spune că secretul unei siluete de vis și a unei greutăți optime este, de fapt, un mic dejun care să conțină undeva în jur de 30 de grame de proteine. Amador recomandă o rețetă de terci de ovăz proteic, despre care spune că este important pentru a ține sub control greutatea corporală.
Practic, este vorba despre 25 – 30 de grame de ovăz, pudră proteică cu aromă de ciocolată și afine congelate. Maria Amador pune accent pe senzația de sațietate și valoarea nutrițională, iar acest terci de ovăz este rețeta ei favorită dimineața.
Proteinele sunt cruciale dimineața
Practic, diversele alimente bogate în proteine, cum este și cazul ovăzului, nu trebuie să lipsească niciodată de pe masa noastră, dimineața. Astfel de produse contribuie la senzația de sațietate și ne vor ajuta să avem o dietă echilibrată. Iar micul dejun nu trebuie niciodată sărit, deoarece acest lucru nu ne ajută să slăbim mai repede.
„Atunci când sărim peste micul dejun sau luăm un mic dejun incomplet, ajungem la următoarea masă mai înfometați și riscăm să consumăm mai multe calorii decât este necesar”, a mai spus Maria Amador.


































