Ingredientul toxic dintr-un ingredient banal. Poate provoca cancer și este periculos pentru copii

Este un ingredient banal, la care multă lume apelează deoarece este considerat a fi mai sănătos comparativ cu varianta sa obișnuită. Cu toate acestea, experții spun că acest produs conține un ingredient care poate fi foarte periculos pentru copii și care poate crește riscul de cancer.

Orezul brun poate fi periculos pentru sănătate / foto: IStock
Orezul brun poate fi periculos pentru sănătate / foto: IStock

Orezul brun este un produs banal, care se găsește în mai toate magazinele din țara noastră. Unii oameni apelează la acesta deoarece este considerat a fi mai sănătos, însă experții spun că lucrurile stau cu totul altfel în realitate. Mai precis, orezul brun are cu 15% mai mult arsenic, comparativ cu varianta mult mai comună de orez alb.

Pentru adulți, cantitatea este atât de mică încât nu va produce nicio problemă. Cu toate acestea, pentru copii, această concentrație mai mare de arsenic poate fi periculoasă. Experții de la Universitatea de Stat Michigan spun că cei mici, datorită faptului că încă au creierul în dezvoltare, pot avea de suferit din cauza acestui tip de orez.

Riscul ascuns al orezului brun

Arsenicul este asociat cu leziunile cerebrale cât și cu un risc mult mai ridicat de cancer. Din acest motiv, cantitatea în plus din orezul brun poate deveni riscantă, pentru copii. Experții americani au observat că acei copii cu vârste între 6 și 24 de luni care au consumat orez brun aveau un nivel de arsenic de două ori mai mare comparativ cu cei care au consumat orez alb.

La o astfel de vârstă fragedă, expunerea excesivă la arsenic poate duce la un IQ mai mic, o memorie mai slabă, iar acestor copii le poate fi mai greu să învețe. În plus, arsenicul este legat și de probleme precum ADHD sau autism.

Este un aliment foarte comun

Felicia Wu, o profesoară de universitate care a luat parte la acest studiu a explicat că este important ca oamenii să aibă în vedere și cât de sigure sunt unele alimente, pe lângă valoarea lor nutrițională. Cu toate acestea, efectele negative ale orezului brun nu devin permanente decât dacă persoana consumă o cantitate cu adevărat uriașă din acest aliment.

„Acest studiu este important deoarece arată că este important să avem în vedere și cât de sigur este un aliment, pe lângă valoarea sa nutrițională”, a spus Felicia Wu, conform msn.com.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto shutterstock jpg
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net