Rețeta specială de care nu ne vom mai sătura! Cum pregăteau gospodinele ostropelul de pui în anul 1955

26 septembrie 2024 13:19   Rețete

Ostropelul este una dintre cele mai populare și mai ușor de făcut rețete din țara noastră, iar dacă ne dorim o versiune și mai specială și gustoasă, putem apela la una pe care astăzi nu o mai știu decât bunicii noștri! O rețetă de ostropel de pui ce vine din anul 1955!

În volumul intitulat „Îndrumătorul bucătarului și cofetarului”, publicat în anul 1955, ne este sugerată o rețetă delicioasă de ostropel, pe care cu siguranță o vom putea aprecia și astăzi.

Iar partea cea mai bună este faptul că acest tip de ostropel nu este mult mai dificil de făcut, comparativ cu rețeta pe care o cunoaștem astăzi cu toții.

Ingredientele necesare pentru ostropel

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, tot ce ne trebuie este cam un kilogram de carne de pasăre, jumătate de pahar de untură, două linguri de făină, o ceapă, doi morcovi, cât și două linguri de bulion.

Pe lângă aceste ingrediente, deloc dificil de procurat, va mai trebui să mai avem la îndemână și puțină boia de ardei dulce, o căpățână de usturoi, o lingură de oțet, puțin mărar, cât și puțină sare, după gust. Odată ce avem aceste ingrediente, vom putea începe să gătim un ostropel la fel de delicios ca în 1955.

Cum pregătim această rețetă de ostropel

Primul lucru pe care trebuie să îl facem pentru a pregăti acest ostropel este să spălăm bine carnea, să o tăiem în bucăți mai mici, iar apoi să o prăjim în untură. Bucățile de carne, după ce sunt prăjite bine, trebuie scoase din tigaie și lăsate deoparte.

Mai departe, vom tăia ceapa și morcovii în bucăți mai mici. Apoi, rumenim făina în untura în care am prăjit și carnea, după care adăugăm ceapa și morcovul. După ce se rumenesc puțin, vom adăuga bulionul, boiaua, iar apoi sunt lăsate pe foc vreme de aproximativ 30 de minute.

Acest sos este apoi trecut printr-o strecurătoare și pus, alături de carne, într-o tigaie ce trebuie lăsată la foc vreme de 40 de minute. Odată ce fierb, mai adăugăm usturoi și sare, iar după 5 minute vom avea o mâncare delicioasă!

Mai multe