Ruladă cu caise și cremă de brânză, desertul ideal pe care trebui să-l încerci în această vară. Este răcoros și simplu de gătit

7 august 2024 16:46   Rețete

Dacă aveți poftă de un dulce rapid, ieftin și răcoros, rulada cu cremă de brânză și caise poate fi o variantă ideală de desert. Se prepară rapid și are un gust demențial. Aflați din rândurile de mai jos care sunt timpii, ingredientele și pașii pentru pregătirea acestei bunătăți culinare. 

Timpi de preparare

Timp de preparare: 60 min

Timp de gătire: 20 min

Gata în: 1 ore, 20 min

Ingrediente

Pentru foaia de ruladă:

4 ouă;

5 linguri zahăr;

4 linguri făină;

1 plic zahăr vanilat;

Pentru cremă:

3 gălbenuşuri;

200 g zahăr pudră;

1 plic zahăr vanilat;

2 lingurițe brandy;

1 cutie de cremă de brânză mascarpone;

Pentru piureul de caise:

500 g caise. 

Mod de preparare

Pentru început, se pornește cuptorul și se pregătește tava cu hârtie de copt. 

Trecem serios la treabă și într-un bol de plastic separăm ouăle. Albușurile se bat spumă cu mixerul, apoi se adaugă zahărul simplu și cel vanilat, apoi se mixează până când se topește. 

După aceea se adaugă și gălbenușurile apoi întreaga compoziție se mai mixează în jur de 5 minute. Se toarnă apoi făina și se amestecă încet cu un tel, în sensul acelor de ceasornic. 

Compoziția rezultată se toarnă în tavă, se uniformizează și se bagă la cuptor până capătă o culoare arămie. 

Cum se prepară crema 

Pentru a pregăti crema tot ceea ce trebuie să faceți este să frecați gălbenușurile cu zahărul pudră, vanilia şi brandy, iar la final se adaugă crema de brânză şi se mai mixează 5-10 minute până devine tare. 

După ce s-a copt foaia de ruladă, se scoate din tavă, se rulează și se acoperă 5 minute cu un prosop. 

Caisele se desfac de sâmburi, se zdrobesc într-un blender până se transformă într-o pastă. Presărați puțină zeamă de lămâie peste piure pentru a-și păstra culoarea. 

Pentru a finaliza întreg procesul, se întinde piureul de caise peste foaia de plăcintă, se adaugă crema de brânză și se rulează cu mare atenție pentru a nu se strica. O puteți orna cu cremă de brânză și caise, apoi pusă la frigider preț de câteva ore, să se întărească. 

Mai multe