O rețetă gustoasă pe zi: Ruladă de dovleac cu cremă de brânză
Rețeta gustoasă de azi este Ruladă de dovleac cu cremă de brânză.
Pentru ruladă: spray de gătit, 200 g zahăr, 255 g făină. 1/2 linguriţă de sare, 1 linguriţă praf de copt, 1/2 linguriţă condiment de dovleac, 3 ouă mari, 150 g piure de dovleac, zahăr pudră;
Pentru cremă: 340 g cremă de brânză, 1 lingură unt topit, 1 linguriţă extract de vanilie, 150 g zahăr pudră, 1/2 linguriţă sare.
Mod de preparare Ruladă de dovleac cu cremă de brânză:
Preîncălziţi cuptorul la 180°. Ia o tavă şi pune foaie de copt pe ea şi pulverizează puţin spray de gătit. Într-un bol mare, combinaţi zahărul, făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, condimentul de dovleac, ouăle şi piureul de dovleac, până când sunt omogene. Întindeţi în tavă şi coaceţi până când trece testul cu scobitoarea, aproximativ 15 minute. Între timp, aşezaţi un prosop de bucătărie mare pe blatul dvs. şi presăraţi cu zahăr pudră. Când prăjitura e gătită, răsturnaţi-o pe prosop şi îndepărtaţi uşor hârtia de copt. Începând de la un capăt, rotiţi uşor dar strâns blatul într-un ”buştean”. Lăsaţi la răcit. Faceţi umplutura: într-un bol mare, combinaţi brânza cremă, untul topit, vanilia, zahărul pudră şi sarea și mixați. Când rulada este răcită, desfaceţi-o uşor şi umpleţi-o cu cremă de brânză. Roulaţi înapoi şi presăraţi cu mai mult zahăr pudră. Feliaţi şi serviţi. Poftă bună!