Rețetă de prăjitură cu piersici sau caise, un desert care se topește în gură și va cuceri inimile tuturor celor care îl gustă

Vara este sezonul fructelor proaspete și parfumate, iar piersicile și caisele sunt printre vedetele acestei perioade. Nimic nu se compară cu aroma și dulceața acestor fructe de sezon, care pot transforma orice desert într-un adevărat deliciu. Iată o rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu piersici sau caise – un desert care se topește în gură și va cuceri inimile tuturor celor care îl gustă.

Prăjitură cu piersici. Foto: arhiva
Prăjitură cu piersici. Foto: arhiva

Ingrediente necesare pentru prăjitura cu piersici sau caise

Pentru aluat

- 200 g de făină
- 150 g de zahăr
- 100 g de unt (la temperatura camerei)
- 2 ouă
- 1 plic de praf de copt (10 g)
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 150 ml de lapte

Pentru umplutură

- 4-5 piersici mari sau caise (sau un mix de ambele)
- 50 g de zahăr
- 1 lingură de amidon de porumb
- 1 linguriță de scorțișoară (opțional)
- Sucul de la 1/2 lămâie
- Pentru topping (opțional)
- Zahăr pudră pentru decor
- Frișcă sau înghețată de vanilie pentru servire

Cum se prepară această prăjitură delicioasă

Spălați și tăiați fructele: Spălați bine piersicile și caisele. Tăiați-le în jumătăți, îndepărtați sâmburii și apoi feliați fructele subțire.

Într-un bol mare, amestecați feliile de piersici și caise cu zahărul, amidonul de porumb, scorțișoara (dacă folosiți) și sucul de lămâie. Lăsați amestecul să stea timp de 10-15 minute, pentru a permite fructelor să-și elibereze sucurile și a se combina aromele.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă de copt cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt.

Într-un bol mare, bateți untul și zahărul până obțineți o compoziție cremoasă și pufoasă. Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând bine după fiecare adăugare. Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine.

Într-un alt bol, combinați făina, praful de copt și sarea. Adăugați amestecul de ingrediente uscate în compoziția de unt, alternând cu laptele. Amestecați ușor până când obțineți un aluat omogen.

Turnați aluatul în tava pregătită și nivelați-l uniform cu o spatulă. Aranjați feliile de piersici și caise deasupra aluatului, presându-le ușor în aluat.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii (o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată).

Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de 10-15 minute, apoi transferați-o pe un grătar de răcire pentru a se răci complet. Presărați zahăr pudră deasupra prăjiturii răcite pentru un aspect elegant. Tăiați prăjitura în felii și serviți-o simplă sau alături de frișcă sau înghețată de vanilie.

Sfaturi și trucuri

1. Puteți experimenta și cu alte fructe de sezon, cum ar fi prunele, nectarinele sau fructele de pădure, pentru a crea diferite variante ale acestei prăjituri.

2. Pentru un plus de textură și aromă, puteți adăuga în aluat nuci tocate, migdale sau alune.

3. Dacă doriți un gust mai complex, puteți adăuga în aluat puțină coajă rasă de lămâie sau portocală.

4. Prăjitura se păstrează bine la temperatura camerei, acoperită, timp de 2-3 zile. Pentru o păstrare mai lungă, o puteți ține în frigider până la 5 zile sau o puteți congela.

Prăjitura cu piersici sau caise este un desert perfect pentru zilele de vară, oferind o combinație ideală de dulce și acidulat, cu o textură moale și fragedă. Această rețetă simplă și delicioasă vă va încânta papilele gustative și vă va impresiona familia și prietenii. Cu doar câteva ingrediente și pași simpli, puteți crea un desert care să aducă bucurie și răsfăț în fiecare felie. Așadar, profitați de sezonul fructelor proaspete și încercați această rețetă minunată!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bani numara salarii pensii bani putini
image
image
image
image
image
image
MixCollage 29 Jun 2024 09 04 PM 4666 jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Gratar FOTO Shutterstock
horoscop jpeg
gem picant de piersici jpeg
horoscop jpg
horoscop jpg
inghetata lamaie adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net