O rețetă gustoasă pe zi: Ruladă cu morcovi și gem de caise
Rețeta gustoasă de azi este Ruladă cu morcovi și gem de caise.
Ingrediente Ruladă cu morcovi și gem de caise:
Pentru blat: 4 ouă, 100 g morcovi, 160 g făină, 50 g unt, ½ linguriță praf de copt, 100 g zahăr; Pentru umplutură: 200 g gem de caise, 300 g frișcă bătută, 100 g iaurt gras, 1 lingură zahăr pudră; Pentru décor: zahăr pudră, mentă proaspătă.
Preparare Ruladă cu morcovi și gem de caise:
Cureți morcovii, îi fierbi și îi faci piure. Mixezi spumă gălbenușurile cu zahărul, încorporezi untul topit și răcit, piureul de morcovi, făina cernută și praful de copt. Separat, bați albușurile spumă și le adaugi, în trei tranșe în aluat. Torni compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi dai la cuptorul preîncălzit, 12-14 minute, la 200 °C. Scoți blatul din cuptor, pui un prosop umed peste el și îl rulezi. Pentru umplutură, amesteci frișca bătută cu iaurtul și cu zahărul pudră. Când aluatul s-a răcit, scoți hârtia de copt, întinzi un strat de gem, apoi crema. O rulezi și o lași la
rece câteva ore. O servești presărată cu zahăr pudră și decorată cu frunze de mentă.