Salată de conopidă, rețeta care a făcut furori pe internet. E delicioasă și se prepară în doar câteva minute

17 octombrie 2024 3:00   Rețete

Salata de conopidă, un deliciu pentru toate gusturile. Rețeta a devenit virală pe internet și se prepară în doar câteva minute. În plus, este un preparat sănătos și este ideal pentru mesele de prânz. Iată cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti cea mai bună salată de toamnă.

Ingredientele de care ai nevoie pentru salata de conopidă

Rețeta de salată de conopidă a făcut furori pe internet. Potrivit Cosânzenele Gătesc, metoda de preparare este extrem de simplă, iar lista de ingrediente nu este deloc amplă. Astfel, ai nevoie de:

-o conopidă mai mică

-3 linguri de iaurt

-2 linguri de maioneză

-1-2 căței de usturoi

-o linguriță de suc de lămâie

-sare și piper după gust

-mărar proaspăt

-ceapă verde

În cazul în care țineți post, folosiți iaurt vegan și maioneză vegană.

Modul de preparare al salatei de conopidă

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să desfacem buchetele de conopidă, după care să le sălăm bine și să le punem în apă, la fiert, cu puțină sare. Se lasă la foc pentru aproximativ 5-6 minute sau mai mult, cât se se înmoaie. Pentru a ne da seama dacă s-au înumiat suficient, introducem ușor cuțitul în ele, apoi le băgăm în apă cu gheață pentru a stopa procesul de fierbere și a se răci rapid. Atenție! Acesta este un pas opțional. În cazul în care nu ne grăbim să le gătim, le putem lăsa în sită, așteptând să se răcească.

Sosul se prepară foarte ușor. Amestecăm iaurtul cu maioneza, usturoiul mărunțit, sucul de lămâie și sare după gust. Ulterior, mărunțim buchetele de conopidă, însă trebuie să avem grijă să nu le transformăm în piure. Le punem apoi într-un bol și adăugăm sosul peste ele, mărarul, dar și ceapa verde.

La final, punem salata la rece pentru circa 30 de minute, astfel încât gusturile și aromele să se îmbine perfect și să se omogenizeze. Salata se poate servi cu pâine proaspătă și o băutură răcoritoare. Rezultatul este wow, iar preparatul tău va face cu siguranță furori printre musafiri.

Mai multe