Conopidă la cuptor, rețeta care a făcut furori pe internet. Este delicioasă și ieftină, iar la bază are un secret pe care doar gospodinele iscusite îl știu
Ai mâncat vreodată conopidă la cuptor? Ei bine, există o rețetă delicioasă și deloc costisitoare, care cu siguranță te va cuceri atât pe tine, cât și pe musafirii tăi. Iată cum se prepară, potrivit cosânzenele.gătesc.
Conopida la cuptor, cea mai delicioasă rețetă
Conopida la cuptor este dovada că mâncărurile sănătoase și delicioase nu sunt neapărat costisitoare. Mai jos aveți lista de ingrediente, modul de preparare, dar și un mic filmuleț care vă va ajuta să preparați rețeta mai ușor. Începem prin a vă prezenta lista cu mirodenii de care aveți nevoie:
- o conopidă
-sos făcut din 2 linguri de ulei de măsline
-sare, piper
-paprika afumată
-praf de usturoi
-busuioc uscat
-iaurt grecesc
-brânză feta sau telemea
-pentru topping: ulei de măsline, 2 căței de usturoi, mărar proaspăt, sare, piper și suc de lămâie.
Cum preparăm conopida la cuptor după rețeta inedită a Cosânzenelor
Ca metodă de preparare, conopida la cuptor se gătește foarte simplu. Potrivit Cosânzenele Gătesc, rezultatul este un adevărat deliciu, iar secretul este toppinul de la final, care îi oferă un plus de savoare. Nu uitați să urmăriți rețeta pas cu pas, astfel încât să vă puteți bucura de un preparat gustos, aromat și reușit! Cu siguranță veți reuși să faceți furori printre musafiri și, de ce nu, să vă cuceriți familia cu o masă desăvârșită.
„Curățăm, spălăm și tăiem conopidă și aranjăm buchetelele într-o tavă de cuptor. Pregătim sosul din ulei de măsline și mixul de condimente (sare și piper, paprika afumată, praf de usturoi, busuioc uscat).
Ungem fiecare buchețel de conopidă și băgăm la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 40-50 de minute de minute. Servim cu iaurt grecesc și brânză feta sau telemea. Să nu uităm de toppingul final - pentru și mai mult gust: ulei de măsline, usturoi, suc de lămâie, sare și piper și mărar sau pătrunjel. Rezultatul? O adevărată bunătate căreia nu ai cum să îi reziști”, se arată în rețeta Cosânzenele Gătesc.