Rețeta inedită de conopidă murată în saramură. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi ca să aibă culoarea roz

Cu toții știm că în apropierea toamnei, gospodinele își pregătesc cămara cu diverse murături, borcane de zacuscă sau dulceață și compoturi. Ei bine, dacă vă plac murăturile, trebuie neapărat să treceți și conopida pe listă, întrucât reprezintă un adevărat deliciu pentru orice masă. 

Rețetă de conopidă murată
Rețetă de conopidă murată

Conopida murată în saramură are adesea o culoare rozalie, iar mulți dintre cei care sunt pasionați de aceste murături se întreabă ce trebuie să adăugăm pentru a prinde o astfel de culoare. De regulă, conopida murată nu trebuie să iasă nici prea moale, dar nici prea crocantă. Mai mult, nu trebuie să fie prea dulce, ci mai acrișoară. Aceasta se potrivește de minune pentru preparatele grase din sezonul rece și este nelipsită de pe masa românilor. Ei bine, trebuie să știți că există un ingredient secret pe care trebuie să îl adăugăm în compoziție, astfel încât conopida să iasă roz. Mai mult, ai nevoie de anumite condimente pentru saramura ideală.

Rețeta inedită de conopidă murată

Rețeta de conopidă murată în saramură este una extrem de simplă, la îndemâna oricărei gospodine iscusite. În prim plan, tot ce trebuie să faci este să pui sarea și zahărul în apă și să amesteci bine până când ajunge să se dizolve complet. Ulterior, buchețelele de conopidă se plasează într-un borcan mare de sticlă și neapărat sterilizat. Poți face asta și într-un recipient potrivit pentru murături. Mai departe, se adaugă usturoiul tăiat felii subțiri, apoi boabele de piper negru, semințele de muștar, ardeiul iute tăiat rondele și foile de dafin.

Pasul următor este să torni amestecul de sare, zahăr și apă peste conopidă și ingredientul secret. Asigură-te că toate legumele sunt acoperite complet de lichid! Mai sunt doar câțiva pași și rețeta este gata. Acoperă borcanul sau recipientul în care ai pus conopida, cu un capac sau folie de plastic și pune-l la temperatura camerei timp de 24 de ore. După ce timpul a expirat, borcanul se pune în frigider, iar conopida se lasă la murat aproximativ 2-3 săptămâni. Important de menționat este că va fi mai gustoasă cu cât stă mai mult la rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
zodii norocoase jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
index webp
ciorba de perisoare jpeg
mujdei de usturoi jpg
WhatsApp Image 2024 09 19 at 6 01 05 PM jpeg
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net