Secretul pentru cea mai bună conopidă pane. Ingredientul surpriză care face diferența. Gustul e incomparabil cu ce ai mai mâncat până acum
Mulți dintre noi avem impresia greșită că singurul mod în care putem folosi conopida este la murături, însă, acest lucru nu este deloc adevărat! Conopida, dacă știm cum să o folosim, poate să fie ingredientul principal al unei rețete delicioase, de care cu siguranță că nu ne vom mai sătura.
Nu mulți români știu cât de versatilă este, cu adevărat, conopida. Această legumă delicioasă poate fi ingredientul principal dintr-o mâncare de care ne vom îndrăgosti pe loc, iar partea cea mai bună este faptul că această rețetă este foarte simplu de făcut.
Într-o postare pe Facebook, pagina „Să gătim împreună” ne spune ce ingrediente ne trebuie pentru a găti delicioasa conopidă pane în aluat de bere.
Ce ingrediente ne vor fi necesare
Mai precis, tot ce trebuie să avem la îndemână este o bucată de conopidă de aproximativ 500 de grame, 370 ml de bere (dar putem folosi și apă minerală), 160 de grame de făină, 130 de grame de pesmet, cât și ulei.
Desigur, nu în ultimul rând, vor fi necesare câteva condimente care să dea gust acestei rețete! Și aici lucrurile sunt simple! Tot ce ne trebuie este sare, piper, cât și pudră de usturoi!
Cum pregătim această rețetă delicioasă
Pentru a pregăti această rețetă, trebuie să începem prin a desface conopida buchete mai mici, pe care trebuie să le fierbem în apă cu sare, vreme de 3 – 5 minute. Mai departe, le vom scoate din apă, le vom scurge bine, iar apoi le vom lăsa să se răcească complet.
Între timp, vom pregăti compoziția din bere (sau din apă minerală), faină, sare și piper. Totul trebuie amestecat bine, până când compoziția devine omogenă și nu are cocoloașe. Conopida trebuie apoi dată cu sare, piper, praf de usturoi și dată prin făină, compoziția de bere, iar, la final, prin pesmet.
Apoi, tot ce trebuie este să prăjim conopida, iar la final ne vom putea bucura de o rețetă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!