Ce pun grădinarii cu experiență la rădăcina florilor, toamna. Secretul pentru a înflori din nou spectaculos

Indiferent dacă doar avem câteva plante prin apartament, sau avem norocul de a locui la propria curte, cu siguranță că știm deja cât de dificil este să avem grijă de flori. Din fericire, grădinarii cu experiență ne spun ce trebuie să facem toamna pentru ca acestea să înflorească într-un mod de-a dreptul spectaculos!

Florile noastre au nevoie de atenție specială în septembrie / foto: IStock
Florile noastre au nevoie de atenție specială în septembrie / foto: IStock

Florile au întotdeauna nevoie de multă atenție, mai ales când le creștem în curte, unde sunt nevoite să se confrunte cu capriciile vremii. Iar cum deja începem să înaintăm în luna septembrie, trebuie să fim foarte atenți la plantele noastre, care vor avea nevoie de un ajutor special, pentru a putea trece cu bine de iarnă.

Din fericire, grădinarii cu experiență ne explică tot ce trebuie să facem în luna septembrie, pentru ca florile să rămână sănătoase și frumoase! Iar primul lucru pe care trebuie să îl știm este că trebuie să folosim compost, ori gunoi de grajd bine descompus. Acesta va îmbunătăți structura solului și va oferi plantelor nutrienții necesari pentru iarnă.

Ce trebuie să punem la rădăcina florilor

De asemenea, îngrășămintele cu eliberare lentă, bogate în fosfor și potasiu, sunt extrem de utile plantelor, în această perioadă. Însă, trebuie să fim atenți la compoziția lor, deoarece ar trebui să evităm îngrășămintele bogate în azot. Acestea vor stimula creșterea frunzelor, lucru care nu este deloc necesar toamna.

De asemenea, nu trebuie să uităm de faptul că rădăcinile plantelor trebuiesc protejate de îngheț! Cel mai eficient mod de a face acest lucru este să folosim un strat de mulci de paie, de frunze uscate, sau de scoarță de copac. Un strat de numai 5 – 7 centimetri ar fi suficient pentru ca rădăcinile să fie protejate.

Florile trebuiesc ajutate să treacă peste iarnă

Un alt sfat ingenios dat de grădinarii cu experiență ne spune că trebuie să folosim cenușa de lemn pentru ca fertilizant. Aceasta are un conținut ridicat de potasiu, de fosfor, cât și de alte minerale utile florilor. Acestea le vor ajuta să treacă ușor peste iarnă și să înflorească spectaculos odată cu încălzirea vremii.

Astfel, dacă urmăm aceste sfaturi simple, curtea noastră va fi la fel de spectaculoasă ca oricând, atunci când va veni primăvara!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
pisica rosie a murit 33 ani profimedia jpg
paper 2588827 1280 jpg
obiect de tezaur unicat descoperit in olt   foto arhiva Adrian laurentiu manea (1) jpeg
inundatii galati   foto FB costel fotea7 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net