Secretul pe care îl cunosc doar marii bucătari. De ce trebuie să usuci suprafața cărnii cu un prosop de hârtie înainte să o gătești

13 septembrie 2023 10:08   Rețete

Există nenumărate trucuri și metode pentru a ne face viața mai ușoară în bucătărie atunci când gătim. Și cum carnea este de obicei nelipsită din alimentația românilor, ne-am gândit să îți spunem un secret știut doar de marii bucătari. Iată de ce trebuie să usuci suprafața cărnii cu un prosop de hârtie înainte să o gătești.

Carnea caldă, proaspăt gătită, este pur și simplu o capodoperă, dar chiar și atunci când este rece, acest fel de mâncare este pur și simplu în afara competiției ca aperitiv rece, ingredient pentru sandvișuri și salate. De asemenea, carnea este una dintre cele mai pregătite alimente, atât în restaurante, cât și în bucătăria de acasă. Majoritatea gospodinelor o pregătesc în cele mai diverse și sofisticate preparate, în funcție de zonă, poftă și preferințe.

De ce să usuci suprafața cărnii cu un prosop de hârtie înainte să o gătești

Așadar, ai vrea și tu să îți iasă friptura ca în marile restaurante și nu reușești? Te-ai întrebat cum gătesc bucătarii profesioniști carnea? Ei bine, trebuie să știi acest mic truc.

Iată un secret pentru cea mai bună friptură, știut doar de marii bucătari. Tipul de carne, grosimea acesteia și căldura grătarului sunt elemente cheie atunci când gătești o friptură. Însă, indiferent dacă este o felie groasă sau subțire, probabil îți dorești o crustă crocantă la friptură. 

Cum o poți obține? Simplu. Începi, bineînțeles, prin a spăla carnea. Lași apa să se scurgă, apoi usuci bine suprafața cărnii cu un prosop de hârtie înainte de a o găti. De ce? Acest lucru va ajuta la caramelizarea aromei și la formarea unei cruste crocante. Apoi, puneți-o pe partea fierbinte a grătarului, pentru a începe să se gătească. Întoarceți friptura la fiecare 45 de secunde,  până când a căpătat o culoare frumoasă și grăsimea a început să se topească. 

Dacă ții cont de acest mic truc de a usca carnea cu prosopul de hârtie înainte de a o găti, vei mânca cea mai bună friptură. Poftă bună!

Mai multe