Ți s-a tăiat maioneza? Nu intra în panică, acest truc simplu o va salva
Maioneza de casă este absolut delicioasă și cu siguranță este o variantă mult mai bună decât cea din comerț. Totuși, de multe ori, poate fi enervat atunci când se taie. Click! îți dezvăluie trucul simplu care o va salva!
Dacă ți se taie maioneza, nu trebuie să o arunci! Există mai multe metode prin care poți să o dregi foarte rapid, fără să îți faci mulți nervi sau să arunci ingredientele și să pierzi timp. Tot ce trebuie să faci este să mai fierbi un ou și să începi altă maioneză, când cea nouă începe să se întărească, în loc de ulei, adaugă treptat puțin din maioneza ce tocmai s-a tăiat. O altă metodă prin care poți salva maioneza este să pui puțină apă rece și să amesteci bine, până aceasta începe să își recapete textura. De asemenea, dacă vrei să eviți să se mai taie, ai grijă să pui, înainte de preparare, un vârf de cuțit de sare de lămâie și o linguriță de albuș. Îți garantăm că nu vei mai avea probleme cu ea!
Tartă de roșii cu busuioc
În afară de salata bouef și ouă umplute, maioneza de casă poate fi folosită într-o mulțime de rețete delicioase. Noi îți arătăm o rețetă de tartă de roșii cu busuioc, numai bună de servit în familie sau cu cei dragi.
Ingrediente: aluat pentru o plăcintă cu o singură crustă, 1-1/2 cești de brânză mozzarella, 5 sau 6 roșii proaspete, 1 ceașcă de frunze de busuioc proaspăt, 4 căței de usturoi, 1/2 cană de maioneză, 1/4 cană de brânză parmezan rasă, 1/8 linguriță de piper.
Se întinde aluatul, pentru a se potrivi cu o tavă de tartă sau o farfurie de plăcintă; se pune în tavă. Puneți deasupra o folie de aluminiu ceva mai groasă și băgați la cuptorul preîncălzit. Coaceți timp de 5 minute și apoi îndepărtați folia și lăsați-o la cuptor pentru încă câteva minute. După ce s-a rumenit frumos, o puteți scoate din cuptor. Presărați 1/2 cană de mozzarella peste crusta fierbinte. Tăiați fiecare roșie în 8 felii și aranjați-le peste brânză. Într-un robot de bucătărie, amestecați busuiocul și usturoiul, până când sunt tocate grosier și apoi presărați-le peste roșii. Se combină maioneza, parmezanul, piperul și restul de mozzarella și compoziția se pune pe deasupra busuiocului cu usturoi. Coaceți la cuptor, neacoperit, până când brânza se rumenește, timp de aproximativ 20-25 de minute.