Cum să-ți îngrijești corect pielea. Care sunt pașii unei rutine corecte de skincare. Trebuie sau nu SPF iarna? Ce sfaturi oferă Ema Gheorghiță. VIDEO
Ema Gheorghiță, doctorand farmacist, a vorbit, într-un interviu în EXCLUSIVITATE pentru Click! despre cum trebuie să ne îngrijim corect pielea în sezonul rece. A explicat care sunt pașii corecți într-o rutină de skincare. Totodată, specialistul a adus în discuție faptul că o cremă SFP trebuie folosită în mod obligatoriu și pe timp de iarnă. La schi, mai ales, trebuie să optăm pentru SPF 50.
Sfaturi pentru îngrijirea corectă a pielii în sezonul rece
Ema Gheorghiță a explicat cât de important este să ne îngrijim pielea încă din tinerețe, dar mai ales să știm rutina ce trebuie urmată în funcție de vârstă și de nevoi. A vorbit despre creme și eficiența lor, dar și despre așteptările pe care ar trebui să le avem de la o rutină de skincare.
Andreea Burnar: „Cum ne îngrijim corect pielea, părul și mâinile, în sezonul rece?"
Ema Gheorghiță: „În primul rând, pe timpul iernii, principalul factor de care trebuie să ținem cont este că frigul ne deshidratează și ne usucă pielea. Și atunci iarna trebuie să avem grijă să avem o piele hidratată și să folosim creme care hidratează și care au agenți emolienți, adică apă și ulei, mai exact.
Deci trebuie să ținem cont să fie o cremă care hidratează, cu glicerină, cu diferiți factori umectanți care aduc aport de apă și care trebuie să aducă și un aport de ulei, cum ar fi acizi grași, ceramide".
Dimineața trebuie să folosim SPF
„Nu plecăm din casă dimineața până nu ne dăm cu o cremă hidratantă. Bineînțeles, poate să fie o cremă anti-age hidratantă, deci nu trebuie să excludem crema anti-age dacă necesită vârsta și pielea acest lucru, dar să nu uităm și de crema cu factor SPF.
Deci până nu folosim aceste două creme nu plecăm din casă. La nivelul mâinilor, de asemenea, trebuie să avem în poșetă o cremă pe care să o aplicăm, pentru că de obicei o cremă de hidratare durează cam 8h pe piele, așa că e bine să o tot reaplicăm", explică Ema Gheorghiță, doctorand farmacist.
Avem nevoie de protecție solară pe pârtia de schi
„S-a arătat că și iarna există radiații UV, cu un nivel mai mic, astfel pe perioada iernii un SPF 30 este optim pentru a fi folosit. Spre exemplu, trebuie să ne dăm cu SPF și când mergem la schi. Cu cât crește altitudinea cu 300m, cu atât expunerea la soare crește cu 4%. În momentul în care depășim o altitudine de 600m trebuie să folosim neapărat creme cu mai multă grăsime, pentru că datorită presiunii, apa de pe piele tinde "să dispară". Și atunci doar o simplă cremă hidratantă nu este suficientă. Dacă mergem să schiem este necesat un spf 50", spune specialistul.
Pașii care trebuie urmați pentru o rutină corectă de skincare
„Ca o rutină, dimineața trebuie să ne spălăm pe față cu un cleanser delicat, cu un cleanser care are aciditate optimă. Pentru că, spre exemplu, foarte multe săpunuri au aciditate greșită și usucă și mai mult pielea și îmbătrânesc pielea. Atunci cleanser-ul trebuie să fie hidratant.
După ce ne curățăm pielea, trebuie să aplicăm crema hidratantă cu rol anti-age sau cu alte roluri, dar hidratantă care să se plieze pe tipul nostru de piele. Și după ce aplicăm crema hidratantă, putem să aplicăm fondul de ten care conține SPF sau o cremă cu SPF.
Dacă dorim putem să aplicăm și un ser cu rol antioxidant puternic, cu rol de tonifiere, de revitalizare a pielii. Deci cam ăștia sunt pașii. La toate produsele trebuie să ne uităm să nu fie parfumuri și conservanți, să fie produse testate de dermatologic", mai adaugă aceasta.
Cremele pe care trebuie să le folosim seara
„Seara ar trebui să folosim, după ce ne demachiem, tot o cremă hidratantă, eventual și cu un efect anti-age și cu un efect reparator. Ar fi extraordinar de bine să folosim și o cremă de ochi. Nu mai e necesar absolut nimic", spune Ema Gheorghiță.
Cine este Ema Gheorghiță
Emanuela Gheorghiță a terminat Facultatea de Farmacie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București, apoi a finalizat un master în Formulare cosmetică, iar în prezent este doctorand al Secției de Botanică farmaceutică și Biologie celulară în cadrul aceleiași universități. Pasiunea și cunoștințele în domeniul pielii frumoase și sănătoase le-a direcționat și către o afacere de succes cu produse cosmetice.