Trucuri geniale, care îți ușurează viața în bucătărie

3 aprilie 2022 15:30   Stil de viață

Fie că eşti pasionat de gătit, vânezi reţete prin reviste şi îţi faci zilnic planuri pentru masa de seară, fie intri în bucătărie doar de nevoie, cu siguranţă ţi-ar prinde bine nişte trucuri ingenioase, care îți vor face munca mai ușoară.

Ţi-a mai rămas puţin sos sau pastă de roşii, dar parcă nu ai vrea să mai ţii borcanul în frigider, pe jumătate gol? Nu arunca nimic – pune-l într-o formă de cuburi de gheaţă, la congelator, iar când ai nevoie la o ciorbă sau o mâncare, scoţi câteva cuburi, recomandă listotic.com.

Ţi-ai făcut acasă un fresh de portocale sau o cafea bună pe care ai vrea să le iei cu tine, la drum, dar nu ai pahar cu capac? E simplu ce ai de făcut – pune pe pahar o folie alimentară subţire şi transparentă, în care înfigi un pai de plastic. Nu va curge nimic le alături.

Aşa scoţi într-o secundă sâmburii de cireşe! Trucul e să pui fructele pe gura unei sticle şi împingi sâmburii cu o spatulă de lemn, rămasă, poate, de la îngheţata pe băţ. E important ca gura sticlei să fie mai mică decât cireșele.

Ca să răceşti vinul, nu ai nevoie de cuburi de gheaţă, care îi vor dilua aroma. Foloseşte, mai bine, boabe de struguri de la congelator. Arată şi bine, în pahar.

Cum să nu-ți mai dea ciorba-n foc

Ca să nu-ţi dea ciorba-n foc, pune deasupra vasului o lingură de lemn. Sunt foarte multe explicaţii ştiinţifice, dar cea mai simplă ar fi aceea că bulele care se ridică se lovesc de lingură şi se sparg, iar lemnul absoarbe din umiditate. Nu prea funcţionează cu o lingură de metal, care în primul rând că se încinge repede.

Ați tăiat un tort în familie, dar nu l-ați putut mânca pe tot? Îl puteți păstra proaspăt cu două felii de pâine, înfipte cu scobitori de o parte și de alta, în părțile de tort din care s-a tăiat.

Îngheaţă condimentele în ulei de măsline. Ți-a rămas niște busuioc proaspăt, pătrunjel, oregano, cimbru sau rozmarin? Toacă-le mărunt și pune-le în cuburi de plastic. Apoi toarnă peste ele ulei şi pune-le la congelator. Când ai nevoie în mâncare, le scoţi de acolo, proaspete şi la fel de aromate.

Banane coapte în doi timpi și trei mișcări

Bananele se coc mai repede dacă le bagi la cuptor. În mai puțin de o oră sunt gata. Nu trebuie să te sperie coaja neagră. În interior, sunt moi şi coapte.

Ca să păstrezi îngheţata cremoasă şi să nu-ţi rupi lingura în ea când o scoţi din congelator, păstreaz-o într-o pungă închisă ermetic, din care ai scos pe cât posibil aerul.

Pentru stoarce mai uşor lămâia şi a obţine mai mult suc, înainte, ruleaz-o între palme sau pe o masă, apăsând uşor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Mai multe