Unde pui, de fapt, capacul oalei, dacă nu ai nevoie de el. Trucul pe care trebuie să îl ştii când găteşti.

S-a întâmplat oricui. Găteşti ceva, într-o oală, ai mai multe pe foc, iei capacul şi, pentru că nu ai cum să îl pui pe aragaz, îl laşi undeva pe dulap sau, mai rău, pe cartea de reţete pe care o foloseşi în acel moment. Iar apoi realizezi că ai lăsat un mare cerc ud şi trebuie să ştergi sau să usuci paginile. Ei bine, un mic truc te va salva de o situaţie neplăcută.

Unde trebuie să pui capacul, pentru a nu murdări nimic foto: Pixabay
Unde trebuie să pui capacul, pentru a nu murdări nimic foto: Pixabay

Dacă ai avut vreodată bătai de cap din cauza unui capac al vreunei oale, un clip care face senzaţie pe Instagram te va salva. Trucul a fost descoperit de o influcenceră poloneză, Maja, care explică cum poţi să te foloseşti de mânerele oalei, pentru a evita să faci mizerie din cauza unui capac murdar sau ud.

“De câte ori se întâmplă să găteşti şi să îţi spui “Nu ştiu unde să pun capacul”. Ce ar fi dacă îl pui aici?”, spune Maja, în clipul scurt, publicat iniţial pe platforma TikTok.

În loc să pună capacul pe marginea oalei sau să îl plaseze în sprijine de laterală, unde ar fi în pericol să cadă oricând, Maja îl aşează pe un mâner, cu susul în jos, pentru ca orice apă să nu curgă pe aragaz.

Clipul publicat pe pagina de Instagram Today Years Old, însoţit de textul "ar trebui să adăugam TikTok în curicula pentru şcoli",  a strâns peste 340.000 de aprecieri, notează thesun.co.uk. Imaginile au ajuns în atenţia altor influenceri, care s-au grăbit să îl testeze şi au remarcat că Maja are dreptate.

Aşa ar trebui să stea capacul
Aşa ar trebui să stea capacul

Utilizatorii reţelelor sociale au rămas muţi de uimire, la vederea trucului care pare atât de evident o data ce îl ştii. Mulţi au lăsat comentarii în care i-au mulţumit Majei pentru idee. "Mi-ai schimbat viaţa", a scris un internaut, iar altul a replicat "Chiar când mă simţeam încrezător în bucătărie". Alte persoane au remarcat că "totul ar trebui să fie însoţit de un manual". 

Şi alţi internauţi au încercat trucul
Şi alţi internauţi au încercat trucul

Cert este că, acum, mulţumită acestui truc, va fi mult mai uşor să menţii ordinea în bucătărie când găteşti şi clar vei evita să murdăreşti suprafeţele din jur. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

Carmen Bruma face sport
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
frontB jpg
cub oana roman png
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
barbat care ii ofera iubitei un buchet de flori de valentines day jpeg
Jorge, aici alături de fosta  soţie, Alina, şi de fetiţa lor, Karina, acum în vârstă de 5 ani, pe vremea când formau o familie fericită jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg