Actorul Claudiu Bleonț îi critică dur pe Dan Puric: „Vinde românilor stalinism sub formă de margarină” VIDEO

6 iunie 2024 12:50   PrimeTime
Ultima actualizare:

Celebrul actor Claudiu Bleonț a adus critici severe colegului său Dan Puric, menționând că acesta a călătorit în Coreea de Nord alături de Nicușor Ceaușescu.

În cadrul emisiunii „40 de întrebări” difuzată de postul Kanal D, Claudiu Bleonț a exprimat opinii critice față de pozițiile pro-Rusia ale lui Dan Puric.

Puric, acuzat că ar fi fost agent al Securității

El l-a acuzat pe colegul său de scenă că ar fi fost colaborator al Securității încă din adolescență.

„Tu ai spus despre colegul meu, Dan Puric, că e degradant să joci în telenovele, corect? Dar nu este oare degradant ca el, de ani de zile, să declare că nu are încredere în clasa politică și să aud, de exemplu, că el bate câmpii ca lumea să-l considere „un apostol al României”, în timp ce noi știm că Dan Puric a fost colaborator al Securității de la 17 ani, că a fost turnător, și că a călătorit cu Nicușor Ceaușescu în Coreea de Nord? Mai știm că el vinde românilor stalinism sub formă de margarină”, a afirmat Claudiu Bleonț în emisiunea moderată de Denise Rifai.

Claudiu Bleonț consideră, de asemenea, că Dan Puric nu susține interesele românilor și că este anti-Uniunea Europeană și anti-NATO.

„Cine e acela care îndrăznește să spună că nu e bine că suntem în UE și în NATO? Să mori tu? Și vrei să te lovească stalinismul? Nu ți-a ajuns? Nu te-ai trezit? Ce face el cu sfinții, la care Dan Puric se raportează? Ce faci cu sfinții închisorilor, închiși, chinuiți și torturați de români pentru că aveau alte convingeri? Mama nu a putut să facă școală pentru că era de origine nesănătoasă, fata popii. Să nu-l aud! Mai vrea să candideze și la președinție”, a continuat celebrul actor în cadrul emisiunii.

Criticile la adresa lui Dan Puric au devenit virale

Criticile aduse de Claudiu Bleonț la adresa lui Dan Puric au devenit virale pe TikTok, clipul în care vorbește despre colegul său acumulând peste 258.000 de vizualizări în doar 24 de ore.

Claudiu Bleonț, absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, promoția 1983, la clasa profesorului Grigore Gonța, are la activ zeci de roluri memorabile.

Printre numeroasele sale realizări, Claudiu Bleonț a câștigat Premiul presei „Coup de Coeur de la presse" la Festivalul de la Avignon 2007, secțiunea Off, pentru spectacolul "Himnus" de Gyorgy Schwajda, în regia lui Radu Dinulescu, Teatrul Fani Tardini din Galați.

De asemenea, a fost premiat de două ori pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Costinești, în 1983 și 1985.

Claudiu Bleonț a fost nominalizat de două ori la Premiile UNITER pentru cel mai bun actor.

Mai multe