Dan Puric, clipe de coșmar! Momentul care a anunțat moartea mamei sale

Ultima actualizare:

Dan Puric a dezvăluit momentul care a anunțat moartea mamei sale. În cel mai recent podcast prezentat de Mihai Morar, marele nostru artist a rememorat ultimele zile din viața celei care l-a născut. 

Momentul care a anunțat moartea mamei lui Dan Puric - Foto: colaj/captură youtube/Facebook
Momentul care a anunțat moartea mamei lui Dan Puric - Foto: colaj/captură youtube/Facebook

Dan Puric: „Dormeam cu ea în pat, pentru că eu aveam grijă, eu o spălam”

La 63 de ani, Dan Puric este unul dintre cei mai îndrăgiţi regizori, scriitori şi actori din România, însă puţini ştiu drama prin care a trecut în viața lui. Din păcate, acesta și-a pierdut primul copil, tatăl, iar apoi mama. 

Creatorul și protagonistul unor spectacole de pantomimă ce l-au facut celebru în întreaga lume a stat de vorbă cu Mihai Morar în podcastul „Fain & simplu”. Ca de fiecare dată, a fost o plăcare și o încântare să-l auzim vorbind pe mare nostru artist. În timpul unei călători de aproximativ două ore, Dan Puric și-a amintit unul dintre cele mai dureroase momente din viața lui.

În urmă cu 14 ani, celebrul actor și-a pierdut mama. La aceva vreme, Puric deja rămăsese fără tată, iar primul său copil decedase la vârsta de 10 luni.

„Eu am stat lângă ea, săraca, a avut un cancer. Operată, a mers bine! Ultima lună - agonie totală. Dormeam cu ea în pat, pentru că eu aveam grijă, eu o spălam. Și la un moment dat mi-a zis: «dragul mamii, ai cu ce să te învelești? Maternitatea era mai mare decât moartea»”, a precizat Dan Puric în podcastul lui Mihai Morar, înainte să detalieze momentul care a anunțat moartea celei care i-a dat viață.

Dan Puric, moment tragic: „Cu trei zile înainte să cadă, s-a sculat brusc - perfect sănătoasă”

„Cu trei zile înainte să cadă, s-a sculat brusc - perfect sănătoasă. Și am început să râdem și nu-mi venea să cred. A început să spună: eu mă duc, dragul mamii, e clar că mă duc.

Dar ea avea un tonus extraordinar. Și eu știi ce-mi dădeam seama în timp ce vorbea... ce mi-a zis tata, mare medic: «ai grijă că la oameni cu astfel de boli câteodată e o revenire pe ultimele două - trei zile, anunță moartea»”, a povestit Dan Puric.

Trebuie spus că părinții lui Dan Puric au fost medici la Nehoiu, o comuna din județul Buzău. „S-au intalnit acolo intr-un mod accidental”, spunea artistul la un moment dat.

Ce făcea Dan Puric în momentul în care mama sa a murit

Dan Puric, 63 de ani
Dan Puric, 63 de ani

În ultimele clipe în care mama lui Dan Puric s-a aflat acasă, aceasta i-a povestit o întâmplare bizară care o îngrijora.

„A venit poștașul acum o lună. O fi fost amorezat sau nu știu ce avea că mi-a dat o pensie dublă. Îmi pun problema să nu zică femeile astea de pe hol că eu am furat banii lor. Să dai, mamă, banii înapoi”, i-a spus aceasta fiului ei, cu doar câteva ore înainte să ajungă la spital.

„Spre dimineață a căzut și au dus-o la spital. (...) M-am întors acasă și am căzut. Și am visat că era tânără, frumoasă, se pregătea în oglindă”, a povestit marele actor, în timpul podcastului „Faina & Simplu”.

În vis, Dan Puric a întrebat-o unde se duce, iar aceasta i-a spus că are o întâlnire cu tatăl lui. „Și-n clipa aceea a sunat telefonul: «Domnul Puric, a decedat mama dumneavoastră.»

„Când a plecat mama am simţit cum pleacă ceva din mine”

„Aveam 49 de ani când a dispărut mama. Se zice că atunci când îţi moare mama, rămâi singur. Când a plecat tata am mai putut să suport, pentru că trăia mama şi o ajutam pe ea, cu toate că era dureros.

Când a plecat mama am simţit cum pleacă ceva din mine. Am şi acum reflexul să-i dau telefon şi să-i spun că a ieşit bine un spectacol sau că am venit din turneu. Dar mă opresc. Sunt convins că de acolo, de undeva, ea are grijă”, spunea Dan Puric, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu pentru ziarulmetropolis.ro.

Dan Puric și-a pierdut copilul la 10 luni

Dan Puric şi-a pierdut primul copil la doar 10 luni, iar această tragedie cumplită l-a adus mai aproape de divinitate.

„Moartea primului meu copil, Alexandru, la doar 10 luni, de la o encefalită, m-a marcat definitiv, pentru tot restul vieţii. Şi gata! Când ţi se întâmplă aşa ceva, pe urmă ţi se poate întâmpla orice. Nu poţi să spui că uiţi un asemenea lucru, pentru că, de fapt, nu te uită el. Paradoxal, drama asta m-a apropiat foarte mult de Dumnezeu. Atunci am simţit că e acolo, cu mine. Aş fi înnebunit dacă nu ar fi existat taina asta”, a povestit Dan Puric, în 2014.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
netflix jpg
banner Laurențiu Reghecampf
Alex Velea și Antonia Instragram
cub mihai mitoseru png
WhatsApp Image 2024 07 01 at 16 06 32 jpeg
Banner Dan Puric
image png
nicu paleru jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net