Afacerea care l-a ruinat pe Irinel Columbeanu. Mâna dreaptă a fostului milionar de la Izvorani, dezvăluiri neașteptate: „Columbeanitul nicidecum nu era un ciment”
Viața lui Irinel Columbeanu a fost presărată cu diverse provocări, atât pe plan personal, cât și profesional. La începutul anilor 2000, fostul milionar de la Izvorani spera să dea lovitura cu un ciment despre care credea că va revoluționa domeniul construcțiilor.
Afacerea cu care Irinel Columbeanu spera ca în urmă cu 20 de ani să dea lovitura trebuia să îi genereze venituri colosale, însă lucrurile s-au desfășurat total diferit.
Afacerea cu care a dat greș Irinel Columbeanu
În trecut, Irinel Columbeanu și-a deschsi o fabrică de columbeanit în Târgu-Cărbunești, județul Gorj, prin intermediul căreia spera să revoluționeze industria construcțiilor prin lansarea pe piață unui nou tip de ciment. Pentru această afacere avea nevoie 7 milioane de euro.
Din cauza faptului că nu dispunea de banii necesari, Irinel Columbeanu a decis să se împrumute la mai multe bănci și a girat cu mai multe terenuri și imobile, printre care amintim vila impresionantă din Izvorani.
Toader Paști Cristian, bărbatul care a fost mâna dreaptă a lui Irinel Columbeanu, dezvăluia cum a ajuns acesta să aibă parte de pierderi colosale pe plan financiar.
„Am fost încântat de ce voia dânsul să facă. Sigur că aveam foarte puține date tehnice ca să poți să analizezi cat de serioasă este treaba. Am mers lângă dânsul pe parcurs, mi-am dat seama că materialul era încă necopt pentru a ieși în piața materialelor de construcții”, a declarat fostul director general, la XNS.
„El era în curs de acreditare”
Toader Paști Cristian și-a continuat mărturisirile menționând faptul că unul dintre cele mai mari dezavantaje pentru Irinel Columbeanu a fost faptul că cimentul pe care a dorit să-l lanseze nu a fost acreditat.
„El era în curs de acreditare și avea foarte multe probleme din punctul ăsta de vedere. Eu și cu specialiștii din fabrică am făcut un referat și am arătat punctele negre ale acestui material”, a mai spus Toader Paști Cristian.
Ce era, de fapt, „cimentul minune”?
Fostul director al fabricii a mai spus faptul că cimentul pe care Irinel Columbeanu dorea să-l lanseze nu era deloc unul „minune”. Conform compoziției, acel produs era, de fapt, un ipsos.
„Columbeanitul nicidecum nu era un ciment, sau nu era un liant ca să spun așa, era un ipsos de mai bună calitate. (…) Columbeanitul de fapt era un gips. Putea fi valorificat foarte bine, dar nicidecum să îl valorifici pe post de ciment și să îl bagi în structura de rezistență”, a mai spus acesta.