Americanu din serialul La Bloc s-a operat de urgență. Actorul a suferit o intervenție pe cord deschis: „E ceva genetic”

14 martie 2023 16:15   PrimeTime

Anul trecut, Emil Mitrache (Americanu' din seriaul La Bloc) a avut serioase probleme de sănătate. Actorul, invitat recent la Podcastul lui Măruță, a povestit deschis despre una dintre cele mai grele perioade din viața sa, atunci când a fost nevoit să suporte o intervenție pe cord deschis.

Actorul a povestit, în cadrul podcastului, cum se simte acum la un an după operație, dar și cum a descoperit că are o afecțiune la inimă din cauza căreia, netratată, putea muri.

Emil Mitrache a povestit că a aflat despre această problemă din întâmplare, un control de rutină care, practic, i-a salvat viața. Astfel, actorul a aflat că are aorta mărită și că trebuie să se opereze pentru a nu risca să-și piardă viața, mai ales că doar în două luni de la aflarea teribilei vești aorta se mărise cu 7-8 mm. 

Operația a durat opt ore și a costat aproximativ 10.000 de euro.

Intervenția chirurgicală prin care a trecut actorul din serialul La Bloc a durat mai bine de opt ore și a costat 10.000 de euro. Mitrache a recunoscut că nu avea banii necesari operației, dar un prieten i-a salvat viața, oferindu-se el să-i plătească integral costurile spitalicești și rezolvarea acestei probleme medicale.

Am avut o intervenție pe cord deschis. Fac acum un an. Și dacă nu descopeream întâmplător, nu mai stăteam de vorbă la ora asta. Am descoperit întâmplător, da. Am avut aorta mărită. Du-te și fă și tu niște analize. Nu aveam nimic. Ăsta este criminalul tăcut.. Nu te doare… Decât se rupe și într-un minut ai murit. Am o clinică lângă mine, m-am dus. Vă recomand să mergeți să la un medic cardiolog chirurg.. Am făcut CT-ul, mi-a ieșit, e măricică (58-60). În două luni se mărise cam 7-8 mm", a declarat Emil Mitache, la podcastul La Măruță.

Păi de la 10.000-12.000 de euro ( n.r.- costă operația). Mi-a salvat viața un prieten de-al meu, mi-a zis: „Du-te, îți plătesc eu!”. A durat operația aproape 8 ore, numai până îți face legăturile să-ți schimbe circulația sângelului printr-un aparat…", a mai adăugat actorul.

Emil Mitrache: „Nu am făcut niciodată excese”

În cadrul podcast-ului, Emil Mitrache a spus că problemele pe care le-a avut la inimă sunt genetice, el nefăcând niciodată excese. Pe de altă parte, actorul a mai mărturisit că, după ce a văzut rezultatul CT-ului, a renunțat la țigări.

Eu am avut exact pe bază, pe inimă, mărirea. Dacă erai mai în vârstă, îți puneam una de porc, o valvă de porc. Tu mai duci și e metalică… E un mic cilindru, cu un ax pe mijloc și cu două jumătăți. Aud tot timpul. Eu când m-am trezit, pe noptieră aveam cutiile. Uite așa am scăpat… De când am deschis ochii, după operație, nu m-a durut nimic. S-a vindecat frumos. Zici că nu am avut nimic. Niciodată nu am făcut excese. Am renunțat la țigări din ziua în care am văzut CT-ul. Este ceva genetic”, spune actorul din serialul La Bloc.

Mai multe