Brendan Fraser, desemnat cel mai bun actor, s-a retras 10 ani pentru că a fost agresat sexual

Ultima actualizare:

Brendan Fraser, celebru din seria ”Mumia” și nu numai a recucerit publicul după o pauză care a durat 10 ani. El a dispărut din lumina reflectoarelor brusc în 2008. Zece ani mai târziu avea să dezvăluie că decizia de a se retrage a venit după ce a fost ”agresat sexual și pipăit” de un șef de la Hollywood.  În ”The Whale”, Fraser face un rol de excepție, iar interpretarea i-a fost recunoscută prin acordarea premiului Oscar la categoria ”cel mai bun actor”.

Brendan Fraser, cel mai bun actor în 2023. Foto: Captură ABC
Brendan Fraser, cel mai bun actor în 2023. Foto: Captură ABC

A fost aplaudat până a izbucnit în plâns

La începutul anului 2023, pe 4 ianuarie, Brendan Fraser a fost invitat la Late Night with Seth Meyers unde actorul a vorbit despre revenirea sa, după 10 ani de tăcere, și despre rolul pe care l-a interpretat în The Whale. A fost extrem de impresionat când publicul s-a ridicat în picioare și l-a ovaționat timp de 6 minute.

”Tocmai am izbucnit în plâns. Asta a rezolvat toate problemele", a spus Fraser despre ovația în picioare de șase minute. „Cred că depinde de cine ține cronometrul să-ți spună adevărul”, a glumit Fraser referindu-se la diferitele rapoarte despre minutele de aplauze.

Prima nominalizare din cariera sa de actor

Pe 24 ianuarie 2023, a venit marea surpriză. Brendan Fraser a primit prima sa nominalizare la Oscar pentru rolul din The Whale pentru cel mai bun actor.

Drama a fost, de asemenea, nominalizată pentru cea mai bună actriță în rol secundar și pentru cel mai bun machiaj și coafură pentru echipa care l-a transformat pe Fraser în personajul Charlie, un bărbat care suferea de obezitate morbidă.

Sunt absolut încântat și profund recunoscător Academiei pentru această recunoaștere ”, declara el revistei People la momentul nominalizării. Mai spunea Fraser atunci: "Un cadou pe care cu siguranță nu l-am văzut venind, dar este unul care mi-a schimbat profund viața. Mulțumesc!"

”Am fost agresat sexual și pipăit”

Fraser și-a început cariera de actor în 1991 când a fost distribuit în filmul My old school, apoi alte roluri dar care nu l-au adus în atenția publicului. A devenit celebru o dată cu seria ”Mumia” din 1999. Filmul a fost un succes și a fost urmat de două continuări,

A fost apreciat și în rolul pe care l-a avut în ”Crash” când a jucat alături de nume celebre precum Sandra Bullock, sau Matt Dillon. "George, trăsnitul junglei" a fost un alt film apreciat în care Fraser a avut rolul principal.

În 2008, Brendan Fraser avea să dispară din lumina reflectoarelor. Explicația a venit abia după zece ani când a făcut dezvăluiri șocante.

Într-un interviu acordat în 2018 Brendan Fraser a susținut că fostul președinte al Hollywood Foreign Press Association (organizația non-profit care votează pentru premiile Globul de Aur), Philip Berk, l-a agresat sexual în vara lui 2003, în timp ce se afla la un prânz, la hotelul Beverly Hills. Berk a negat afirmațiile lui Fraser, scrie People.

„M-am simțit rău”, a spus Fraser despre presupusul incident. "M-am simțit ca un copil mic. Am simțit că am o minge în gât. Am crezut că o să plâng. Am simțit că cineva ar fi aruncat vopsea invizibilă asupra mea."

I-a fost teamă că va fi umilit

Actorul a povestit că i-a spus imediat soției sale, Afton, despre ceea ce s-a întâmplat la acea vreme, dar nu a avut curajul să facă public incidentul pentru s-a temut ca va fi umilit, iar cariera sa se va duce de râpă.

Fraser a adăugat că presupusa sa experiență cu Berk „l-a făcut să se retragă” și „să se simtă izolat”. „[Am] devenit deprimat”, a spus el în 2018.

El a adăugat că s-a simțit ca și cum Hollywood Foreign Press Association l-a trecut pe lista neagră în urma incidentului. "Nu știu dacă acest lucru a generat dezacord cu grupul, cu HFPA. Dar tăcerea a fost asurzitoare", a spus el, adăugând că nu a mai fost invitat la Globurile de Aur după 2003.

După interviul acordat publicației GQ, Fraser a revenit pe micul ecran unde a interpretat mai multe roluri în producții TV.

Anul 2022 i-a adus rolul principal în filmul "The Whale", iar 2023 a venit cu pirma nominalizare din carieră și apoi Premiul Oscar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net