Babicul de Buzău a făcut senzație la „Chefi la Cuțite”. Produsul tradițional, dus la un alt nivel
Ana Maria Mircea a ajuns în fața juraților de la „Chefi la Cuțite”, reprezentându-și cu mândrie restaurantul pe care îl deține, alături de soțul ei, în Buzău. Mai mult de atât, aceasta a dorit să arate că bucatele tradiționale românești sunt la același nivel culinar cu cele mai renumite preparate din Europa, folosindu-se de babicul de Buzău pentru felul de mâncare pe care l-a pregătit.
Ana Maria Mircea provine din orașul Buzău, unde deține un restaurant, alături de soțul ei, de câțiva ani. Localul s-a specializat în utilizarea produselor tradiționale românești, dar interpretate într-un mod nou, menit să le pună pe același nivel cu cele mai renumite feluri de mâncare și produse din Europa, poate chiar și din restul lumii. Pe numele lui „Dacia Romanian Dining”, restaurantul a fost reprezentat de către Ana Maria Mircea la faimosul show culinar „Chefi la Cuțite”, potrivit informațiilor din opiniabuzau.ro.
Conform sursei, buzoianca în vârstă de numai 35 de ani, a folosit ca ingredient principal, în felul de mâncare pregătit, un preparat specific din Buzău: babicul. Salamul crud-uscat, originar din orașul concurentei, a reușit să impresioneze jurații emisiunii. Ana Maria Mircea a ales să prepare tăiței cu babic de Buzău și brânză Horezu, iar decizia ei de a merge înainte cu produse atât de tradiționale pe farfurie a dat roade, având în vedere că cei trei jurați au avut cuvinte de laudă la adresa preparatului.
Ana Maria Mircea a reușit să meargă mai departe
Atât Ana Maria Mircea, cât și colegii ei de la restaurantul din Buzău, au studiat la Institutul Culinar Francez, unde aceasta a început să aibă viziunea introducerii produselor tradiționale românești în preparate consacrate, internaționale. Aceasta avea deja experiență în zona unde profesează și azi, părinții ei având o carmangerie unde concurenta a și lucrat, în tinerețe. Ana Maria Mircea a declarat că bucătăria autohtonă poate, dar și merită, să fie ridicată la nivel de artă.
În cele din urmă, Ana Maria Mircea a reușit să meargă mai departe în competiția de la „Chefi la Cuțite”, după ce a obținut 2 cuțite din partea juraților.