„Băi frate, te uiți urât la mine sau mi se pare?!” Cum l-a cunoscut Connect-R pe Alex Velea

27 iulie 2024 9:41   PrimeTime
Ultima actualizare:

După mulți ani în care nu și-au vorbit, Alex Velea și Connect-R, doi dintre cei mai iubiți artiști din România, s-au împăcat. Cu ceva timp în urmă, au făcut spectacol pe scena unui eveniment și au cântat hiturile cu care au spart topurile. Recent, invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță, Connect-R a povestit cum l-a cunoscut, de fapt, pe Alex Velea, și cum a evoluat relația lor de atunci.

Ștefan Mihalache, cunoscut de publicul din România după numele de scenă Connect-R, a fost invitat recent în emisiunea lui Cătălin Măruță. Pe lângă muzică, artistul a vorbit despre cum l-a cunoscut pe Alex Velea. Cei doi au fost multă vreme ca frații, iar piesele la care cei doi artiști și prieteni au colaborat sunt și acum difuzate la radio.

Din nefericire, la un moment dat, în 2007, au intrat în conflict din cauza drepturilor de autor pentru piesa „Dacă dragostea dispare”. În 2013, cei doi au mai încercat o împăcare, însă, relația lor s-a stricat din nou. După mai bine de 10 ani, Connect-R și Alex Velea s-au împăcat în aplauzele mulțimii, pe scena RomExpo, la cea de-a 6-a ediție Red Bull Sound Clash. Puțini știu, însă, cum s-au cunoscut, de fapt, cei doi artiști. În ciuda diferențelor pe care le-au avut în trecut, Connect-R a mărturisit că Alex Velea a avut un rol important în destinul său artistic.

„Și uite așa ne-am împrietenit”

„Eu cred că Alex Velea a avut un rol mare în destinul meu, cu totul, în special muzical. Întâlnirea cu el a decis multe lucruri. Ne-am întâlnit într-un club, el terminase Star Factory, eram la început amândoi, eu eram cunoscut în lumea underground. Ne-am tot uitat unul la altul și până la urmă el a venit la mine: «băi frate, te uiți urât la mine sau mi se pare?!». I-am zis nu, mă uit apreciativ. A zis că și el mă apreciază, «uite am casete cu tine». Și uite așa ne-am împrietenit.

În ziua în care s-a concretizat întâlnirea noastră, l-am sunat, i-am zis că «uite am o piesă, aș vrea să cânți refrenul», a zis că «băi, trebuia să plec la Craiova, dar nu mai plec», zic bă, ce băiat mișto, ce tare. Și am tras «Dacă dragostea dispare» (…) Primul moment în care m-am simțit împlinit din punct de vedere artistic a fost cu «Eu vara nu dorm» și al doilea a fost când am depășit complexul «Eu vara nu dorm». Că toată lumea comenta, da, dar nu e mai tare ca aia cu vara”, a povestit Connect-R, în cadrul emisiunii „La Măruță”.

Mai multe