Care erau filmele preferate ale soților Ceaușescu. Detaliul mai puțin știut despre cei doi: „Aveau o sală de cinema...nu intra nimeni cu ei”

23 septembrie 2024 7:41   PrimeTime

Despre Nicolae și Elena Ceaușescu se cunosc o mulțime de detalii, însă există anumite aspecte pe care oamenii nu le-au aflat încă. De exemplu, puțini sunt cei care știu că cei doi aveau o sală de cinema în casa din Primăverii, acolo unde urmăreau filmele lor preferate.

Ce filme urmăreau soții Ceaușescu

Irina Margareta Nistor (62 de ani), cunoscutul critic de film, a dezvăluit care au fost preferințele cinematografice ale soților Ceaușescu. Se pare că fostul președinte era pasionat de westernuri, în timp ce partenera sa era înnebunită după producția Love Story. Ultimul film încărcat în sala de proiecție pe care o aveau în casa lor din Primăverii a fost un Rambo.

„Aveau o sală de cinema, care se poate vizita, și care e în casa lor din Primăverii. Orice dictator este și mare cinefil, și el și Kim Ir-sen. În camera de proiecție aveau și filme de 35 de mm, și casete, se putea încărca orice. Se pare că ultimul film încărcat era un Rambo, nu știu dacă l-au mai văzut sau nu. Pe perete aveau niște butoane, Mai tare, Mai încet, Încă un film, adică nu intra nimeni cu ei.

El era înnebunit după westernuri, ca orice dictator, inclusiv Tito era cu westernuri. Probabil se credeau toți șerifi. Ei i-a plăcut Love Story și i s-a adus imediat pe o sumă exorbitantă. Și Marele Gatsby, le-au plăcut amândurora. Dar vedeau mult. Și ea era pasionată de „Ce vrăji a mai făcut, Samantha?", a dezvăluit Irina Margareta Nistor în cadrul podcastului „Vorbitorincii”.

Cea mai mare pasiune a lui Nicolae Ceaușescu

Deși a avut mai multe pasiuni secrete, printre care se numărau volei, sah, ski, popice sau biliard, cel mai mult i-a plăcut vânătoarea. Animalele masacrate de Nicolae Ceausescu erau porcii mistreți, urșii și căpriorii, pe care îi ademenea cu mâncare. Fostul dictator spunea că ar fi câștigat 398 de medalii, dar și o captură uriașă, respectiv un mistreț care cântărea peste 300 de kilograme. La data de 10 decembrie 1989, avea să participe la ultima sa partidă de vânătoare, întrucât la 2 săptămâni distanță a fost executat.

Mai multe