Cea mai de preț comoară pe care Dan Negru le-o lasă moștenire copiilor. O are din perioada comunismului

22 septembrie 2024 17:25   PrimeTime

Dan Negru, unul dintre cei mai faimoși prezentatori TV din România, face noi dezvăluiri despre „averea” pe care le-o lasă moștenire copiilor. Și nu, nu este vorba de bani, căci valoarea este una mult mai importantă.

Gazda emisiunii „The Flow”, de la Kanal D, difuzată în fiecare sâmbătă și duminică de la ora 21.00, declară că este un mare colecționar de timbre, autografe, nasturi și mingi de fotbal, pe care le vor moștenii cei doi copii ai săi. 

„Era o modă pe atunci să colecționezi timbre”

Într-una dintre pauzele publicitare ale show-ului pe care-l moderează la Kanal D, Dan Negru a vorbit despre o mare pasiune din copilăria sa: cea de a colecționa timbre, nasturi metalici, autografe și mingi de fotbal. 

„Era o modă pe atunci să colecționezi timbre. Colecționam timbre, încă le mai am. Și, la un moment dat, colecționam nasturi. Erau nasturi metalici, când eram copil, și îmi plăceau mult de tot. Am avut multe colecții, acum dacă stau să mă gândesc; țin minte că am avut și colecție de mingi de fotbal, unele chiar cu autografe. Mă duceam la vestiare și luăm autografe, dar la fotbaliștii de la Poli Timișoara de atunci. Timbre, mingi de fotbal, autografe și nasturi, asta colecționam”, a povestit Dan Negru în cadrul unui interviu pentru Kanal D.

Este Dan Negru un tată zgârcit? 

De-a lungul timpului, Dan Negru a vorbit despre faptul că este un om chibzuit, căruia nu-i place să arunce cu banii în stânga-dreapta. El le-a oferit o educație financiară copiilor săi, Dara și Bogdan, pe care îi are cu soția sa, Codruța. 

„Am doi oameni în care investesc fără să mă mai intereseze cât costă: Dara și Bogdan, copiii mei. Dar să știi că avem o limită a bunului-simț. Nu suntem părinții care-și duc copiii la toate cursurile posibile, nu le distrugem copilăria încercând să-i facem oameni de știință sau savanți de renume mondial.” - a declarat Dan Negru, într-un interviu viva.ro

„Educația financiară a copiilor lipsește total în România”

Copiilor din țara noastră le lipsește mult educația financiară, spune Dan Negru. Consideră că ar trebui promovat mai mult acest concept în rândul tinerilor. 

„Educația financiară a copiilor lipsește total în România, și asta se va vedea în anii care vin. Și noi, televiziunile, am greșit când am pus să prezinte programe financiare, să ne dea lecții financiare la TV niște analiști care nu au fost ei în stare să-și aranjeze viața financiară. Nu poți să pui un gras să te învețe cum să slăbești. Online-ul e la fel de nepregătit, am văzut podcasturi financiare prezentate de oameni fără niciun succes financiar în viață. James Cramer e cel mai popular analist financiar de la CNBC după ce a făcut juma de miliard pe bursă. Ai noștri, rupți în fund, ne învață să facem bani la TV sau în podcasturi.” - a conchis acesta, pentru sursa amintită. 

Mai multe