#Exclusiv Click!

Cine este Marina Nițoiu, actrița de la pupitrul știrilor sportive: „Sunt o fată curajoasă"

23 septembrie 2022 5:00   PrimeTime

Este actriţă, dar prezintă ştirile din sport la Prima TV. Şi nu, nu este doar un rol! Marina Niţoiu s-a îndrăgostit de rolul de jurnalistă pe care l-a avut la un moment dat de interpretat în timp ce studia actoria. Aşa că, Marina Nițoiu s-a apucat serios de noua meserie şi astăzi se consideră împlinită datorită ei.

Saltul cu parașuta i-a sporit încrederea în sine

Cine este Marina Niţoiu şi care sunt pasiunile ei?

Marina Niţoiu este, în primul rând, o fată curajoasă. Poate prea curajoasă, spun fricoşii... Dar, în acelaşi timp, cred despre mine că sunt şi foarte timidă. Am crescut alături de doi fraţi şi cred că datorită lor sunt o fire sportivă şi competitivă.

Mă oftic dacă pierd vreun joc, asta pentru că vreau să fiu eu prima. Îmi place adrenalina şi sunt gata oricând să încerc o activitate nouă. Iubesc echitaţia, ador să conduc, mai nou şi motociclete, iar la capitolul năzbâtii, dacă vrei să le numeşti aşa, prima a fost saltul cu paraşuta de la 4.000 de metri, apoi au urmat câteva scufundări şi căţărări.

Vezi și: Livia Graur, efort cu satisfacții maxime după divorț: „Mă ajută psihic!”

Când şi cum ai debutat în televiziune?

Primul contact cu televiziunea l-am avut în studenţie. Rolurile din serialele tv de la momentul respectiv şi reclamele în care am apărut m-au adus mai aproape de lumea aceasta.

Apoi am avut norocul să fiu distribuită într-un rol de jurnalistă şi toată documentarea pentru acel rol m-a făcut să îmi doresc şi mai mult să descopăr lumea televiziunii. Apoi m-am înscris la Facultatea de Jurnalism, din dorinţa de afla şi mai multe.

Am trecut apoi prin toate etapele, de la perioada de practică într-o redacţie până la momentul în care am dat prima probă într-un studio de ştiri. Primul jurnal de ştiri din sport l-am prezentat la TVR1. Acela a fost locul debutului în televiziune.

Când ai intrat în echipa Prima TV?

M-am alăturat redacţiei de ştiri de la Prima TV acum aproape doi ani. Atunci s-au pus bazele noului proiect şi acela a fost un moment în care s-au ţinut mai multe castinguri. Am aflat despre preselecţii de la o bună prietenă. Eu abia revenisem în ţară după o perioadă de trei ani în care am locuit în Viena.

Citește și: Minune mare! Livia Graur s-a îngrășat! Imagini cu prezentatoarea în costum de baie!

Ai luat probele, ai prezentat Meteo şi acum ai ajuns la Sport...

Da, m-am întors la prima dragoste, ştirile din sport. Mi-am dorit această schimbare şi am muncit pentru a demonstra că pot mai mult.

Ce-ţi place cel mai mult la job-ul tău?

Totul. Dar momentul în care începe Focus Sport e partea mea preferată. Sau, altfel spus, întâlnirea cu telespectatorii de la 18.55. De asemenea, un alt moment special e cel în care telespectatorii te opresc pur şi simplu pe stradă şi îţi spun că urmăresc cu drag ştirile prezentate de tine.

Cum decurge rutina zilelor tale?

Ziua mea începe de cele mai multe ori dimineaţa devreme şi întotdeauna cu sport. Dacă nu fac sport atunci citesc ştiri din sport.

Face parte din meseria mea să fiu informată, aşa că partea de documentare nu lipseşte din rutina mea. Apoi îmi gătesc ceva rapid, pentru că prefer să mănânc ceva făcut de mine, în felul acesta ştiu sigur că am folosit ingredinte sănătoase.

Îmi iau o cafea în drum spre muncă şi încerc să nu uit de hidratare. Prima întâlnire din zi cu telespectatorii este de la 15.15, apoi de la 18.55.  Înainte de fiecare jurnal redactez şi citesc ştirile, urmăresc fiecare material, fac exerciţii de dicţie, apoi mă aranjez.

Vezi și: Adela Popescu și Cabral, despre groază trăită în timpul uraganului Fiona, în Dominicană

Ce ţi-ai mai dori să faci în televiziune, în viitor?

Sunt deschisă la noi provocări. Chiar aş vrea să văd unde îmi sunt limitele. Dar în acest moment mă bucură mult ceea ce fac acum. Şi cred ca e important să ne şi bucurăm de lucrurile pe care le avem deja în viaţă noastră şi să nu fim tot timpul într-o goană după mai mult. Mai mult nu înseamnă neapărat şi mai bine. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe