INTERVIU Daniel Nițoiu: "Pe soția mea o prefer rivală decât plecată în altă țară". El prezintă Meteo la Pro TV, iar ea, la Prima

6 iunie 2021
article img
Daniel și Marina Nițoiu, un cuplu frumosfoto: arhivă personală

Prezentatorul Meteo și reporterul Pro TV Daniel Nițoiu (35 de ani) are o poveste de viață interesantă, iar soția lui face parte din ea, cu acte, de 9 ani încoace. Cei doi au ajuns rivali pe micul ecran, căci au aceeași profesie, la posturi TV diferite. Puțini știu că Marina Nițoiu are o scurtă apariție în serialul "Adela", de la Antena 1, dar prezintă și Meteo, la Prima TV.

  • Click!: Ești reporter și prezentator de meteo, însă în televiziune ai făcut multe alte lucruri. Ce ți-ai dori să mai faci?

Daniel Nițoiu: O emisiune pentru copii. Mi-aș dori din tot sufletul. Lumea care m-a cucerit din liceu este aceea a spectacolelor pentru copii. Veselia lor, intensitatea cu care trăiesc ei ce văd pe o scenă. Îmi amintesc emisiunea „Abracadabra”, de la PRO TV. Cât de minunat ar fi să o facem iar și să am și eu un rol în ea!

  • Ca actor ai profesat, ai apucat să joci? Adică ai făcut teatru, film și seriale de televiziune? Ai juca în "Las Fierbinți"?

Da, am jucat în telenovelele „Regina”, „Om bogat, om sărac”. Teatru nu am mai făcut, deși îmi doresc. E greu să găseșți un proiect care să se potrivească și cu programul meu de serviciu. Aș juca în orice, nu doar în "Las Fierbinți". Film nu am avut ocazia. Aceste oportunități sunt extrem de rare în România pentru toți actorii. În pandemie am jucat cu mare plăcere într-un scurtmetraj, examen de regie al unei studente la UNATC.

article img
Marina şi Daniel sunt căsătoriţi de 9 anifoto: PRO TV
  • Ești însurat cu Marina, tot actriță, iar nașa voastră e Monica Dascălu, colega ta de la PRO TV, prezentatoare de știri. Cum este să lucrați împreună?

Pandemia ne-a impus circuite separate și la serviciu, așa că ne-am văzut și ne-am auzit de la distanță. E frumos să lucrezi cu Monica, oricine și-ar dori o colegă ca ea. E genul de om care răspândește bunătate și frumusețe în jur. Ziua trece mai frumos cu zâmbetul ei.

  • Cum te înțelegi cu colegele tale de la știri?

Încerc să le ajut oricând au nevoie cu orice pot eu. Nu suntem doar colegi, suntem și prieteni. Înainte de pandemie mergeam la sala de sport împreună, ne vedeam în timpul liber să alergăm în parc sau să ne povestim viața la o terasă, seara.

  • Soția ta, Marina, a fost multă vreme plecată la Viena, iar acum îți este "rivală", căci și ea prezintă meteo la un alt post tv. Vorbiți despre vreme acasă?

O prefer „rivală” decât plecată în altă țară. A fost foarte aproape să se reîntoarcă în Viena, iar jobul pe care îl are a venit la fix. Inițial, interviul de angajare a fost pentru altă funcție, așa că surpriza a fost foarte mare când i s-a propus să prezinte meteo. E fericită și asta e tot ce contează pentru mine. Acasă vorbim despre orice, mai mult despre lucruri care țin de viața noastră personală și mai puțin despre vreme sau alte chestiuni de serviciu.

  • În ultima vreme ea a apărut și într-un serial, tot la concurență. Voi ați terminat facultatea de teatru, cum de v-ați îndreptat către televiziune?

Eu cred că un actor nu este departe de un jurnalist. Eu am ales televiziune pentru că am avut norocul încă din facultate să merg pe drumul ăsta. Am fost angajat la PRO TV încă din anul 3 de facultate, iar când am absolvit, în 2008, știam deja ce vreau să fac mai departe. Povestea soției mele e la fel de lungă și frumoasă, dar nu vreau să v-o spun eu. (n.r. în serial, Marina apare în amintirile lui Mihai, jucat de Alexandru Dunaev. Este mama lui).

article img
Marina Nițoiu prezintă Meteo la Prima TVfoto: Prima TV
  • Crezi că puteai face mai multe ca actor liber profesionist?

Sincer nu. Cred că sunt mulți actori liberi profesioniști care și-ar dori să fie angajați măcar la un teatru, mai ales la PRO TV. E jobul pe care nu ai cum să-l refuzi. Să fii actor în România e complicat. Locurile de muncă în teatre sunt extrem de puține, se fac puține proiecte, se câștigă puțin, concurența e foarte mare. Dacă mâine s-ar face casting pentru un rol la Teatrul Național, iar anunțul ar fi postat pe Facebook, cred că ar veni cel puțin 1000 de actori. În plus, în Bucureșți lumea cumpără bilete la spectacole, dar în restul orașelor nu e așa.

  • Cum ți se par vremurile în ultima perioadă? Ce ai schimba dacă ai putea?

Trăim vremuri în care mulți nu fac diferența între minciună și adevăr. Asta aș schimba și încerc să schimb. Trăim vremuri în care mulți nu filtrează nimic din ce văd și aud, nu verifică nimic, cred în orice și în oricine, dar în același timp în nimeni și în nimic.

  • Ai fost afectat tu sau familia ta de coronavirus?

Nimic grav. Suntem bine toți și mulțumim doctorilor și lui Dumnezeu pentru asta.

  • Ce îți dorești pentru următoarea perioadă? Ți-ai mai făcut planuri?

Îmi doresc să fiu sănătos, să dispară pandemia și să văd Marea Egee.

Citește și:

Daniel Niţoiu are concurenţă în familie. Soția lui prezintă Meteo la Prima Tv, el, la Pro Tv

Daniel Niţoiu de la Ninja Warrior se împarte între Viena și București pentru soţie