Cum să citești adevărul pe chipul oamenilor? Ce trădează caracterul: „Femeile care întâlnesc astfel de bărbați…”

17 februarie 2023 20:21   PrimeTime
Ultima actualizare:

Omul este o poveste, iar poveștile ne fascinează și ne motivează să continuăm, să ne continuăm pe noi și să ne scriem istoria. Printre uneltele valoroase ce ne-au fost date pentru a desluși mai bine secretele ființei umane este și citirea chipului.

Într-un podcast de excepție realizat de Mihai Morar alături de Suada Agachi, trainer și specialist în tehnici de citire a chipului, am aflat ce spun trăsăturile faciale despre noi.

Conform specialistului în citirea chipului, tristețea poate fi ascunsă sub un zâmbet, mai ales depresia. Ea poate fi identificată la un om care are zâmbetul lipit de față, precum era Robbin Williams, despre care știm că s-a confruntat cu depresia.

Cei care zâmbesc tot timpul și pare că au o căutare în priviri, trăiesc o tristețe adâncă în suflet. Legat de trăsăturile specifice la un om cu potențialul de a avea o asemenea stare „bacoviană", el va avea ochii adânc băgați în cap. Practic, nu are ochii bulbucați, iar spațiul dintre sprâncene și ochi este mai îngust și gura este în general mai micuță. Un exemplu perfect este părintele Arsenia Boca, dar în sensul în care trăia tristețea ca și formă de profunzime.

Un astfel de om este capabil să intre în sine și să simtă durerea lumii în sine. „Genul acela de chip, mai ales dacă este vorba despre bărbați, femei care întâlnesc astfel de domni cu trăsături asemănătoare, adică nu să semene cu ei, vor trăi cumva lângă un om care simte durerea și tristețea. Dar nu neapărat este rea ideea de a simți tristețea, pentru că doar ea te poate face să creezi. Practic, când ești bucuros, vesel nu poți să ai momentul tău de creație sublimă, în sensul de "poezie", doar în tristețe sau nostalgie poți să scrii din suflet, ne explică Suada Agachi.

„Tristețea poate fi mascată sub un zâmbet, mai ales depresia”

Mulți oameni preferă să păstreze tristețea pentru că le este teamă de a simți cu totul și cu totul altceva. Omul este obișnuit atât de mult cu propria tristețe încât vrea să îl lași acolo, pentru că mulți așa pot să se simtă în viață. Nu știm cum să ne bucurăm, pentru că nu avem modele care ne să ne învețe cum să ne bucurăm. Și de multe ori, ajungem să ne bucurăm distrugându-ne. De pildă oamenii dau chefuri în care se obosesc, beau sau practică orice alt viciu care în mod evident nu le aduce nimic bun.

Chipul fericirii pe de altă parte, arată precum cel al unui bătrân care stă singur, de mult nevizitat și într-o zi se bucură să întâlnească pe cineva. El exprimă bucuria prin toți porii. Privirea unui om fericit este plină de lumină, este ca un bec în ochii săi. Se vede atât de clar când ceva se stinge în ochii săi. Fericirea înseamnă prezent, pentru că noi rămânem tot timpul în trecut încercând să-l reclădim mereu, în loc să fim în aici și acum. Sau, de multe ori, rămânem în viitor, ca într-o așteptare.

Lumina din privire arată fericirea, iar restul trăsăturilor deja nu mai contează. Pe lângă asta, glasul omului arată cât este de fericit. El înseamnă muzicalitatea din vocea sa, variațiunile, volumul tot. Cu cât e mai multă muzică în vocea unui om, cu atât mai multă bucurie e capabil să trăiască. 

Ochii, oglinda sufletului

Trăsătura care arată cel mai clar cine un om cu adevărat, sunt ochii. Ochii cu adevărat sunt oglinda sufletului, dar și a minții. Oamenii văd adânc în sufletul unui om, dar nu au capacitatea să și descrie ceea ce văd. Egiptenii, de pildă privesc mai adânc în ochii celorlalți, de parcă citesc ce simți. O tehnică prin care putem citi ochii oamenilor este cea prin care ochiul se împarte în patru părți.

Partea interioară a ochiului este un simbol static, numit foc, cu cât colțul intern este mai ascuțit, cu atât mai mult foc are omul în momentul în care vorbește. Poate să ardă, să să frigă sau să încălzească pe celălalt într-o conversație, spune Suada Agachi. Bebelușii au colțul rotinjit pentru că ei nu au încă abilitatea de a rosti cuvinte. Partea exterioară este reprezentată de elementul pământului.

Felul în care simți sau nu empatie față de oameni se vede în colțul extern al ochiului. Cu cât este mai ascuțit în exterior cu atât ai mai puțină empatie, cu cât este mai rotunjit, cu atât mai multă suferință poți simți. În partea de sus, dacă ochii sunt căscați pot exprima fie nebunie, fie genialitate. 

Cum să citești chipul unui om? „Este o tehnică utilizată pentru a evalua caracterul”

„Citirea feței este o tehnică utilizată pentru a evalua caracterul și / sau nivelul de sănătate al unei persoane, doar prin interpretarea trăsăturilor faciale. Tehnica în sine s-a născut din vechile cunoștințe chinezești utilizate pentru tratarea sau prevenirea bolilor.

Tehnica ia în considerare fiecare trăsătură facială în procesul de diagnosticare, deoarece fiecare trăsătură are și o interpretare psihologică. Conexiunea dintre trăsăturile faciale și trăsăturile de personalitate, poate oferi informații despre soarta persoanei în cauză. Trecutul, prezentul, viitorul sunt scrise pe față.

Fiecare parte a feței corespunde unei părți sau zone a corpului și este conectată la o trăsătură de caracter. Sistemul chinezesc de citire a feței este mult mai complex de atât. Chiar și în zilele noastre, practicanții medicinei tradiționale chinezești, folosesc citirea feței pentru a detecta boli la un pacient", explică Suada Agachi pe site-ul său, Suada.ro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe